Ukrayna’da yaşanan iç savaş çoğu yabancı futbolcunun ülkeden ayrılmasına neden oluyor.

Belçika basınında konuşan Dieumerci Mbokani Kiev’den ayrılmak istediğini söylerken, “Ülkedeki politik problemler ve ailem dolayısıyla böyle bir karar aldım. Artık daha yarışmacı bir ligde boy göstermek istiyorum. Kiev Brüksel arası yaptığım seyahatler beni yormaya başladı. Çocuklarımdan da uzun süre ayrı kalamıyorum. Ama Belçika’ya dönmek gibi bir niyetim yok. Premier League’de oynamak için hazır olduğumu düşünüyorum fakat bana şu anda sadece Türkiye, Rusya ve İspanya’dan teklifler var” diye konuştu.

Kongo asıllı Belçikalı forvet sezon başında Jeremien Lens, Younes Belhanda ile birlikte Dinamo Kiev’e transfer olmuştu. Geçen sezon Dinamo Kiev formasını 33 kez giyen Mbokani 16 gol atma başarısı gösterdi.

Forvet arayışları içerisinde olan Beşiktaş ve Trabzonspor Mbokani için iyi birer seçenek gibi gözüküyor. Trabzonspor İslam Slimani’den yüksek bonservisi nedeniyle vazgeçme noktasına gelirken Beşiktaş da henüz Kostas Mitroglou ve Andre-Pierre Gignac’ın transferlerini sonlandıramadı.

Dinamo Kiev Mbokani için kulübü Anderlecht’e 11 milyon euro ödemişti. Ama yaşanan iç karışıklıkla birlikte bu fiyatın çok aşağısına oyuncularını çıkarması bekleniyor. 

FUTBOLCUNUN VİDEOSU;