Ersun Yanal’ın özel olarak istediği isimlerin başında gelen Slovak oyuncu Matus Bero için harekete geçildi. Daha önce 1 milyon Euro önerilen 20 yaşındaki orta sahanın kulübü Trencin’e 2 milyon Euro’luk yeni teklif yapıldı. Transferin bitmesi an meselesi.

Teknik direktör Ersun Yanal’ın yönetime sunduğu transfer listesinin en üstlerinde yazan bir isimdi Matus Bero. Fırtına’daki yeni döneminde genç ve dinamik bir kadro kurmak isteyen tecrübeli 20 yaşındaki orta saha oyuncusu için idarecilerden şartların zorlanmasını istedi.

Daha önce Trencin’e 1 milyon Euro öneren Bordo-Mavililer, Yanal’ın ısrarı üzerine bu oyuncuya ayrılan bütçeyi tam iki katına çıkardı. Fırtına Slovak ekibinin slovak ekibinin kapısını 2 milyon Euro’luk teklifle çaldı.

‘İki yıla 10 milyon eder’

Ekonomik açıdan sıkıntılı bir dönem geçirdiği belirtilen Trencin’in bu rakamı kaçırmayacağı konuşuluyor.

Oyuncuyla yapılan görüşmelerde ise prensip olarak el sıkışıldığı gelen haberler arasında. 20 yaşındaki orta saha oyuncusu için Ersun Yanal’ın planı ise oldukça büyük.

Geçtiğimiz sezon çıktığı 37 maçta 17 gol atan orta saha oyuncusunun Süper Lig’de de çok iş yapacağına inanan Yanal’ın, yönetime, “2 sene sonra değerini en az 5’e katlayacak bir kapasitesi var” dediği öğrenildi.