Gençlerbirliği, görüşmelerde bulunmak için Ankara'ya getirdiği Sırp futbolcu Milan Smiljanic ile büyük ölçüde anlaşmaya varırken, Serkan Yanık ile de 3 yıllık ön protokol imzaladı..

Fuat Çapa'dan boşalan teknik direktörlük görevine Metin Diyadin'i getiren Gençlerbirliği, transfer çalışmalarına da başladı. 

Gençlerbirliği Genel Menajeri Cem Onuk, Partizan Kulübü ile sözleşmesi sona eren 27 yaşındaki orta saha oyuncusu Smiljanic ile büyük ölçüde anlaştıklarını söyledi. Sırp futbolcunun yarın sabah sağlık kontrolünden geçeceğini belirten Onuk, "Herhangi bir sağlık sorununa rastlanılmaması durumunda yarın futbolcuyla tekrar bir araya geleceğiz ve transferi sonlandıracağız" dedi.
Defans bölgesini de Mersin İdman Yurdu ile sözleşmesi biten Serkan Yanık ile güçlendirdiklerini ifade eden Onuk, savunma oyuncusu ile 3 yıllık ön anlaşma yaptıklarını bildirdi.

-Kaptanla yollar ayrılıyor-

Onuk, sözleşmesi sona eren takım kaptanı Cem Can'la da yol ayrımına geldiklerini dile getirdi.
Cem Can'ın menajeri ile yaptıkları görüşmeden olumlu sonuç alamadıklarına değinen Onuk, "Süreç tıkanmış durumda. Cem Can, önümüzdeki sezon aramızda olmayacak gibi görünüyor" diye konuştu.
-Smiljanic 5. Sırp futbolcu olacak
Smiljanic, Gençlerbirliği'ne transfer olması durumunda başkent ekibindeki 5. Sırp futbolcu olacak. Gençlerbirliği'nin kadrosunda Lekic, Tosic, Tomic ve Petrovic olmak üzere 4 Sırp futbolcu bulunuyor.
Sırasıyla Espanyol, Sporting Gijon ve Partizan forması giyen Smiljanic, 6 kez de Sırbistan Milli Takımı'na davet edildi. Partizan formasıyla bu sezon 26 maça çıkan Smiljanic, 1 gol attı.
Editör: TE Bilişim