Rusya Ligi'nde çok kötü bir sezon başlangıcı yapan Rubin Kazan'da forma giyen tecrübeli futbolcumuz Gökdeniz Karadeniz, takımın içinde bulunduğu durumdan, gelecek planlarına kadar birçok konuda açıklamalar yaptı.

Rus basınına röportaj veren Gökdeniz Karadeniz sakatlığı hakkında sorulan soruya, "Ufak tefek problemler var fakat ciddi değil. Bir süre sonra zorluk kalmayacağını düşünüyorum" dedi.

Rubin Kazan'ın kötü gidişatıyla ilgili de yorum yapan 35 yaşındaki orta saha oyuncusu, "Bu durumu düzelteceğimizi umut ediyorum. Genç oyuncularsız kulüp var olamaz ve onları eğitime hazırlamalıyız. Geçen yıl iyi bir iş başardık ancak bunu sürdürmeyi başaramadık. Bunun birçok nedeni var. Sonuç olarak, bu futbol. Dünyanın en iyi takımlarının bile bazı zamanlar inişleri oluyor. Kulüp yönetiminin, neyin eksik olduğunu gördüğünü ve takımın bu krizden nasıl çıkacağını bildiğini düşünüyorum" ifadesini kullandı.   

Görevine son verilen teknik direktör Rinat Bilyaletdinov'un kaptanlığı kendisinden alıp Oleg Kuzmin'e vermesi hakkında da görüşlerini açıklayan Gökdeniz, "Oleg benim arkadaşım. Uzun yıllar birlikte oynadık. Onunla hiçbir zaman anlaşmazlığımız olmadı ve olmayacak da fakat kaptanlık konusunda kimse benimle konuşmadı. Dargınlık doğruydu fakat bu nedenle değil. Ben kaptan seçilmiştim fakat kimse bana gelip pazubandını almayacaksın demedi. Eğer Kuzmin bunu benimle görüşseydi, bu kararı desteklerdim çünkü kaptan olmak gibi bir arzum yok. Karara saygı duyardım" diye görüş bildirdi.    

İlk şampiyonluğunu Kazan'da elde ettiğini vurgulayan Gökdeniz, "İki çocuğum burada doğdu ve buraya geldiğimde adaptasyon sorunu yaşamadım. Yemeklerle, dinle ilgili hiçbir problem yaşamadım. Kazan'da birçok cami var ve burada, evdeki gibi yaşayabiliyorum. Kazan'da geçirdiğim belli bir süre sonra şehre ve ülke insanına aşık oldum. Tatar ve Türk insanı birbirine çok yakın, dilleri de benzer. Buraya geldiğimde, her zaman üst sıralar için mücadele ettik, Avrupa kupalarında oynadık ve çok maç kazandık. Ayrıca, insanların bana nasıl davrandığını gördüm. Başka bir ülkeye geldiğinizde, sıcak bir şekilde davranıldığını görmeniz çok önemli" dedi.

Futbolu bıraktıkran sonra Kazan'da kalıp kalmayacağı sorulan Gökdeniz Karadeniz, "Bunun hakkında konuşmak için çok erken. Birçok faktör var her şey bana bağlı değil. Kulüpten de bir girişimin gelmesi lazım, ayrıca karar almadan önce ailemle görüşmem gerekiyor. Bazen kariyerim hakkında düşünüyorum ve sadece Rubin Kazan ile şampiyonluk yaşadım, bu nedenle Rubin ile bir şeyler kazanmak istiyorum ancak futbolcu olarak değil, başka bir görevde. Fakat bu sadece spekülasyon. Rubin'den ayrılmayı hiçbir zaman düşünmedim, kulüp benim hayatım oldu. Eğer aniden gidersem, Rubin Kazan her zaman kalbimde kalacaktır" cevabını verdi. 

Daha önceki dönemlerde Rusya ve Türkiye'den teklifler aldığını söyleyen Gökdeniz, "Kazan'da aldığımdan daha fazla kazanabilirdim ancak sürekli reddettim" dedi.

Profesyonelce yaşadığını vurgulayan Gökdeniz, "İşimi seviyorum. Her gün, futbolun benden uzaklaştığını görüyorum ve bu beni üzüyor. Yakın bir zamanda futboldan emekli olacağımı anladım. Bunun hakkında düşünmeye başlayınca, çıldırıyorum" diye konuştu.

Türkiye'deki futbolcu potansiyelinden de bahseden Gökdeniz Karadeniz, "Evet, potansiyel var fakat ilk başarısızlığın ardından eve dönmek zorunda değilsiniz. Türk futbolunda, her zaman eve dönebilirsiniz, aynı şey Rus futbolcu için de geçerli. Her şey bakış açısına bağlı. Eğer planınız varsa, bundan sapmanıza gerek yok. Zorluklar ve sorunlarınız olacağını anlamak zorundasınız. Eğer karmaşa ile yüzleşip yılarsanız, başarı gelmez. Yetenekli oyuncular yurt dışına birkaç maç oynamaya gidiyor ve sonra geri dönmeye karar veriyor. Türkiye'de de Rusya'daki gibi problemler var. Barcelona'da forma giyen Arda Turan var ve geçenlerde Manchester City'ye giden Enes Ünal var. Salih Uçan şu anda 21 yaşında ve geçen sene Roma'ya transfer oldu. Genel olarak, Türkiye'den ayrılan çok az oyuncu var" diye görüş bildirdi.     

Öte yandan röportajın bitiminde Gökdeniz Karadeniz'in aklındaki özel planın ne olduğu da açıklandı. Rubin Kazan ile sözleşmesi 2018'de sonra erecek olan Gökdeniz'in, takımda 1 yıl daha kalmak istediği ifade edildi.

Rubin Kazan'ın 2019 yılında 61. kuruluş yılını kutlayacağı ve "61" ile özdeşleşen Gökdeniz'in de kariyerini Kazan'ın 61. kuruluş yılında sonlandırmak istediği kaydedildi.
Editör: TE Bilişim