Dünyada haftanın futbolcusu seçilen Moussa Konate'yi Tükiye'de bulunan yetkilisi yarın Trabzonspor yöneticileri ile bir araya gelecek.HaberTS.com 'un ilk olarak duyurduğu bu transfer haberi gerçekleşir ise genç forvet uzun süre Trabzonspor'a hizmet edebilir.

Her Olimpiyat oyunu bir yıldızı parlatır. 1960 yılında Florian Albert, 1972 yılında Oleg Blokhin ve 1988 yılında Brezilyalı efsane Romario. Şimdi ise sırada Senegalli forvet oyuncusu Moussa Konate var.

Maccabi Tel Aviv forması giyen forvet oyuncusu sayesinde Senegal, Olimpiyat madalyası şansını devam ettirmeyi şimdilik başardı. Büyük Britanya ve Uruguay gibi takımların favori olduğu Londra 2012 A Grubu içerisine Senegal şu anda son maçlar öncesi 2. sırada bulunuyor. İşin güzel yanı Senegalli oyuncuların son maçta grupta en az şans tanınan ve iki maçta puan alamayan Birleşik Arap Emirlikleri ile oynayacak olması.

Senegal buraya kadar geldiyse bunda en büyük pay şüphesiz Moussa Konate'ye ait. Afrika temsilcisi grupta 3 gol atmış durumda ve bu gollerin hepsi genç oyuncunun ayağından geldi. İlk olarak. Britanya ile karşılaşan Senegal, 82. dakikada Knoate'nin bulduğu gol sonrası Britanya ile 1-1 berabere kaldı ve bir puanı hanesine yazdırmayı bildi. İkinci maçta ise Urguay ile karşılaşan Aslanlar, Konate ile gelen iki gol sonrası karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.



Moussa Konate

 
YAŞ 19
MEVKİ Forvet
KULÜP Senegal
HAFTALIK PERFORMANS
MAÇ (GOL) 2 (3)
DAKİKA 172