Trabzonspor, Belçika’nın Balotelli’sinin peşinde...Karadeniz ekibi, Genk formasıyla bu yıl 25 maçta 13 gol atan 25 yaşındaki golcü İlombe Mboyo için harekete geçiyor.

Gol yollarında yaşanan sıkıntı nedeniyle bu sezon küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Trabzonspor, gelecek sezon için arayışlarını sürdürüyor. Bordo-mavili takımın, son olarak "Belçika'nın Balotelli" si yakıştırması yapılan Genk'in forveti İlombe Mboyo'ya göz dikti. Belçika Ligi'nde bu sezon çıktığı 25 karşılaşmada 13 gol, 3 asist yapan 1.90'lık forveti yakın takibe alan Karadeniz ekibinin, önümüzdeki günlerde harekete geçeceği öğrenildi. Bu sezonki performansıyla teknik direktör Marc Wilmots tarafından Belçika A Milli Takımı'na da seçilen 25 yaşındaki Kongo asıllı futbolcu, kariyerinde Charleroi, Kortrijk ve şu anda görev yaptığı Genk formalarına giydi.

Hapisten yeşil sahalara...
Farklı saç stilleri ve tavırlarıyla İtalyanlar'ın çılgın çocuğu Mario Balotelli'ye benzetilen İlombe Mboyo'nun hayat hikayesi de hayli ilginç... Belçika'nın banliyölerinde büyüyen Mboyo, 14 yaşındayken çete üyesi suçlamasıyla bir süre hapishanede kaldı. Bu süreçte Charleroi tarafından denenen Mboyo beğenilince cezasını çekerken izinli olarak antrenmanlara devam etti. Daha sonra Charleroi ile profesyonel sözleşme imzalayan Mboyo, milli takıma kadar yükseldi.

Editör: TE Bilişim