Zeki Yavru ve Musa Nizam, Trabzonspor'un Fenerbahçe karşısında iyilerindendi.

Hem savunmada hem hücum hattında başarılı işlere imza atan iki futbolcu hocası Vahid Halilhodzic’ten de tam not aldı. 

Bosnalı teknik direktörün, kulübeden verdiği direktifleri harfiyen uygulayan Zeki ve Musa, Emenike’ye ve Sow’a geçit vermedi. Başarılı bir maç çıkaran Trabzonspor’un savunma oyuncuları, Sarı-Lacivertliler’in kilit isimlerini durdurmayı başardı.

Salih Dursun sınıfı geçti
Hücum organizasyonlarında görev almayan 22 yaşındaki futbolcu, savunmaya destek oldu. Zaman zaman Diego Ribas’la karşı karşıya kalan Salih, rakibini durdurmakta zorluk çekse de maçın genelinde iyi sayılabilecek bir performans sergiledi. Bu arada deneyimli orta saha oyuncusu, 83. dakikada yerini Mehmet Ekici’ye devretti.

Son dakika sürprizi Fatih
Sefa Yılmaz’ın geçen sezondan sarkan kırmızı kart cezası Fenerbahçe maçı öncesi sona ermişti. Çaykur Rize ile oynanan hazırlık maçında 2 gol birden atan genç kanat oyuncusu, zorlu derbiye ilk 11’de başlaması bekleniyordu. Fakat Vahid Halilhodzic’in, karşılaşmaya saatler kala bu düşüncesinden vazgeçtiği öğrenildi. Bosnalı hoca Guingamp’tan bedelsiz olarak transfer edilen Fatih Atik’i sahaya sürdü. 30 yaşındaki futbolcu, 62. dakikada taraftarların alkışları arasında yerini Sefa Yılmaz’a bıraktı.