Eldeki yabancılardan en az ikisi giderse, Roland Juhasz'a imza attırılacak.

Ligin ilk yarısındaki hayal kırıklığının ardından, taraftarlar transfer haberlerini dört gözle beklemeye başladı. Yönetim, forvet arayışlarına girmişmek, Giray’ın beklenmedik sağlık sorunu sonrası rota stopere döndü. Şenol Güneş savunmaya yerli takviye yapılmasını istedi. Ancak yurt içindeki futbolcuların dudak uçuklatan maliyetleri, Sadri Şener’i şaşkına çevirdi. Transfer listesinin başında bulunan Aykut Demir için İlhan Cavcav 10 milyon 600 bin TL istedi. Bunun üzerine Sadri Şener ile Şenol
Güneş bir görüşme yaptı ve bu toplantıdan, transferi 1 hafta askıya alma kararı çıktı.

Talipleri azaldı

Yönetim, transfer için yeri bir planlama yaptı. Buna göre ilk hedef, 1 haftalık süreç içerisinde gözden çıkartılan yabancı oyunculardan en az ikisiyle yolları ayırmak. Eğer bu gerçekleşirse, stoper için çok daha düşük maliyetle, belki de yerli isimlerin çeyreği kadar bir bedelle yabancı oyuncu transfer edilecek. ilk aday ise Roland Juhasz... Macar stoperin peşinde Sunderland, Everton, Dnipro gibi takımlar vardı. Ancak Belçika basını, bu ekiplerin Juhasz’ı transfer etmekten vazgeçtiğini yazdı. Böylece Trabzonspor’un transferde eli güçlenmiş oldu.

‘Celustka’yı istemiyoruz’

Macar basını, daha önce yaptığı bir haberde Juhasz’ın Trabzonspor’la ön protokol imzaladığını iddia etmişti. Ancak tecrübeli stoper, henüz kimseyle anlaşmadığını açıklamıştı. Belçika medyası ise Anderlecht’in, Roland Juhasz’a karşılık Ondrej Celustka’yı istediğini belirtmişti. Anderlecht Başkanı Roger Vanden Stock yaptığı açıklamada kesinlikle böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyleyerek, “Trabzonspor oyuncumuzu almak itiyorsa sadece para teklif etmeli” dedi.

Editör: TE Bilişim