Spor Toto Süper Lig'deki son 4 maçını kazanarak çıkışa geçen Trabzonspor, bir yandan da transfer çalışmalarını sürdürüyor. Kadrosunu Olcan Adın ve Torric Jebrin ile güçlendiren Bordo mavililer, son olarak İngiltere'de forma giyen sürpriz bir gurbetçi oyuncu için düğmeye bastı.

İngiliz basınından Daily Mail'in ortaya çıkardığı iddiaya göre; Trabzonspor, İngiltere Lig 1 takımlarından Tranmere Rovers forması giyen 24 yaşındaki forvet oyuncusu Mustafa Tiryaki için 100 bin poundluk bir teklif yaptı.

Londra doğumlu forvet oyuncusu, sezon başında 2 haftalık bir deneme sürecinin ardından transfer olduğu Tranmere Rovers'ta 12'sinde yedekten oyuna Betpas dahil olmak üzere 23 maçta görev yaptı. İngiltere Lig 1'de 25 maç sonunda 17. sırada bulunan Tranmere formasıyla 3 gole imza atan Mustafa, 2 de gol pası verdi.

Türkiye'de yarı profesyonel olarak futbol oynadıktan sonra Maiden United'a transfer olan Mustafa, Potters Town ve Godalming Town takımlarında da kısa süreli kiralık olarak forma giydi. 2009-2011 yılları arasında Havant & Waterlooville takımının formasını terleten Mustafa, burada ise 75 maçta 23 gol attı. Sezon başında ise Lig 1 takımlarından Tranmere ile antrenmanlara çıkan Mustafa, teknik direktörleri etkileyerek takıma katıldı.

Editör: TE Bilişim