Trabzonspor'un geçen sezon başında 5 milyon euroya Porto'dan transfer ettiği Avusturyalı Marc Janko, Antalya'da Celtic ile oynanan hazırlık karşılaşmasının ardından Celtic'e gitmek için hazır olduğunu belirtti.

Türkiye'de mutsuz olduğunu belirten ve Celtic Teknik Direktörü Neil Lennon'a mesaj yollayan Marc Janko, "Eğer Celtic, bir golcü arıyorsa onlara Türkiye'den Glasgow'a gelmeye hazır olduğumu söyleyin" ifadelerini kullandı.

Salzburg'da oynadığı dönemde Celtic ile anlaşmaya çok yakın olduğunu da söyleyen Avusturyalı, "Daha önce de benimle ilgilenmişlerdi. 2009 yılında Celtic'in o zamanki menajeri Gordon Strachan ile görüşmeye Glasgow'a gitmiştim ve toplantıda Neil Lennon'da vardı. Bana kulübü ve antrenman tesislerini gezdirdiler. Şehir turu yapmıştık ve tabiki stadıda gezdim ve tam dolu olduğunda nasıl olduğunu hayale ettim. Ama daha sonra bazı nedenlerden dolayı bu transfer gerçekleşmedi. Bir de en az 1 sezon daha Salzburg'da kalacağıma dair söz vermiştim" dedi.

Kariyerinde daha sonra iniş ve çıkış yaşadığının altını çizen 30 yaşındaki forvet, "Bir sezonun ardından Twente'ye gittim. Hollanda'da işler yolunda gitti ve sonra Porto reddedilemeyecek bir teklif yaptı ama ardından işler pek de iyi gitmedi. Porto'dan sonra Trabzonspor'a geldim. Kim bilir belki bugün Celtic forması giyiyor olabilirdim. Gelecekte neler olacağını bilemezsiniz ama 30 yaşında olmama rağmen futbola çok aç olduğumu söyleyebilirim" diyerek sözlerini noktaladı.