‘20 minutes’ gazetesine konuşan Casanova, “Umut’un ve bizim arzumuz, onun G.Saray’da kalması. Ama anlaşma olmazsa geri dönecek. Ben Umut’un her zaman çok iyi bir oyuncu olduğunu düşündüm” dedi. Bu arada G.Saray’ın Umut için teklif ettiği 1.8 milyon Euro’yu kabul etmeyen Toulouse, 3.2 milyon Euro’da diretiyor. 

Kafkas'ın da listesinde 
Gelecek yıl 90 dakika savaşan bir takım kurmak isteyen Tolunay Kafkas, transfer listesinin ilk başına Engin Baytar ve Umut Bulut'u yazdı. 

AMK Gazetesi’nden Tanju Eren’in haberine göre, hazırlık maçları için İrlanda’da bulunan Tolunay Kafkas ile başkan Sadri Şener özel bir toplantı yaparken, bu toplantıda sürpriz isimlerin konuşuldu. Ocak ayında Şenol Güneş’in yerine göreve gelen Kafkas’ın, transfer listesinin en üst kısmında eski bir Trabzonsporlu’nun ismi yer aldı: Engin Baytar. 

“Hırsını kontrol edersek…” 
Kadrodaki yabancı fazlalığından şikayetçi olan ve bu yüzden kaliteli yerlilere göz diken başarılı çalıştırıcı, G.Saray ile sözleşmesi sona eren Engin Baytar’ın geri dönmesini istedi. 2009 Ocak ayında Gençlerbirliği’nden Trabzonspor’a gelen ve kısa sürede taraftarın sevgilisi haline gelen 29 yaşındaki oyuncu için “Tam aradığım isim. Hem forvet arkasında, hem de kanatlarda oynuyor. Hırslı, sahada savaşıyor” diye konuşan genç teknik adam, yıldız oyuncunun hırsını kontrol etmeleri halinde çok önemli bir takviye olacağını yönetime iletti. 

Tek bir ‘Umut’ var! 
Paulo Henrique, Halil Altıntop, Marc Janko ve Emre Güral…1 gol atanın “Ayın Futbolcusu” seçildiği Karadeniz devinde, 26 haftada 4 golü geçen olmadı. Dolayısıyla yaz ayındaki en büyük hedef gol sorununu çözecek bir forvet transferi oldu. Teknik direktör Tolunay Kafkas da gözünü yerli gol makinelerine dikti ve bombayı patlattı: “G.Saray bonservisini alamazsa Umut Bulut’u istiyorum” 

Yönetim pusuda! 
2011 yazında çocukluk hayalini gerçeği çevirmek için 3.8 milyon euroya Toulouse’a giden 30'luk golcü, G.Saray’a kiralandığında eski taraftarından “Sen de mi Brütüs?” şeklinde tepki görmüştü. Trabzonspor’da kaçırdığı gollerle yerden yere vurulan Umut’un değeri ise bu sezon ortaya çıktı. Bordo-mavililer doğru düzgün pozisyon bile bulamazken, Ayman, Hüseyin Cimşir gibi orta sahalarla gol krallığı mücadelesi veren Umut, G.Saray’da da kendini kanıtladı. Kafkas da milli golcünün adını listesinin üst sıralarına yazdı. Yönetim bu talebe olumlu yaklaşırken, Umut’un G.Saray’daki durumu için pusuya yattı. Ancak golcü oyuncunun Trabzon’a dönmek isteyip istemeyeceği büyük soru işareti.
Editör: TE Bilişim