Kardemir Karabükspor, Rosenborg ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarına devam ederken, teknik direktör Tolunay Kafkas da transferle ilgili konuştu.

Kardemir Karabükspor, Rosenborg ile UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanşında deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Hasan Doğan Spor Tesisleri'nde Tolunay Kafkas yönetiminde gerçekleştirilen antrenman yaklaşık 1 saat sürdü.

Isıma hareketleriyle başlayan antrenmanda, pas çalışması yapıldı. Bütün futbolcuların katıldığı idmanda, Onur Ayık, Tanju Kayhan ve Emre Güngör takımdan ayrı koştu.

Kafkas, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk maçta oldukça iyi oynamalarına rağmen net pozisyonları değerlendiremediklerini söyledi.

Tecrübe eksikliklerinin olduğunu ifade eden Kafkas, "Bu seviyede oynamak pek kolay iş değil. Tecrübe çok önemli. İkinci maça tur şansımız devam ediyor. Ben, tur şansının yüzde 50 yüzde 50 olduğunu düşünüyorum. İyi bir takımız. Belli bir stratejide oynayarak turu geçmek istiyoruz" dedi.

Yeni transfer Valentin Nicolas Viola'yı bu maça yetiştirmeye çalıştıklarını belirten Kafkas, şöyle konuştu:

"Bu hafta sonuna kadar forvetin ismi netleşecek. Trabzonspor'a gönderdiğimiz İshak Doğan'ın takasından Aykut Akgün geldi. Soner Aydoğdu konusunda neler olacağını şu anda pek fazla kestiremiyorum. Sanıyorum kulüpler kendi aralarında anlaştılar. Soner ile ilgili sorun var. Bu, bir tercih meselesidir. Saygı duymak lazım. Şu anda transferde birinci önceliğimiz santrfor."

Rosenborg'un bu hafta kendi liginde oynadığı maçı kaybetmesinin dezavantaj olduğunu anlatan Kafkas, "Son iki lig maçını kaybetti. Onlar da bu turu geçmek için her şeyi yapacaklardır. Bu maçlarla lig maçlarını birbirinden ayırt etmek lazım. Bu, bir tur maçı. Onlar da bu turu atlamaya çalışacak. Ev sahibi takım, avantajı var. Bunu da kullanmak isteyecek" ifadesini kullandı.

Kafkas, Çok hücum eden bir takım olmadıklarını, girdikleri pozisyonları iyi değerlendirmelerini gerektiğine değinerek, şunları kaydetti:

"Öyle bir takım yaratmak için de maliyet çok yüksek. Yaratıcı hücum oyuncularını almak çok kolay değil. Elimizdekiyle en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Rakibimiz bize karşı 4-4-3 sistemi ile oynadı. Bu sistemle kanat oyuncularımız bire bir kaldı. Kanatlar için hafta içinde çalışmalarımızı yaptık. Şimdi hangi sistem ile oynayacaklarını az çok kestirebiliyorum. Bizim ne oynayacağımız daha önemli. Ben, bir gol bulacağımıza inanıyorum."

Tolunay Kafkas, bu sezon üç kulvarda mücadele edeceklerini, özellikle Türkiye kupasında çok iddialı olduklarını da belirtti.