Trabzonspor, Macaristan kampında vites yükseltti...

İlk gün hafif tempoda çalışan Karadeniz ekibi, dün itibariyle rutin yoğunluktaki programa geçiş yaptı. Sahada hem fizik-kondisyon ağırlıklı hem de topla çalışan Bordo-Mavililer’de oyuncuların istekli ve neşeli görüntüsü, teknik direktör Ersun Yanal’ın da moralini bir hayli yükseltti. Antrenmanı çok yakından takip eden ve zaman zaman oyunu durdurarak futbolcularına müdahalelerde bulunan Karadeniz temsilcisinin hocası, as-yedek ayrımı yapmamaya ve sürekli farklı takımlarla denemelerde bulunmaya devam etti.

Bu arada dünkü antrenman, takımı takip eden basın mensupları için bir ilk oldu! Slovakya ve Trabzon etabında takımın çalışmalarının çok kısa bölümlerini gazetecilere açan Bordo-Mavililer’in hocası Ersun Yanal, ilk kez bir antrenmanın tamamının takip edilmesine izin verdi.

Uygulama, takımı izleyen gazeteciler tarafından da memnuniyetle karşılandı. Kaptan Durica! Durica’nın çok kısa sürede verdiği izlenimler yeni arkadaşlarının da, teknik heyetin de büyük övgüsünü kazandı. Top hakimiyeti ve yönlendirici kimliğiyle dikkat çeken 31 yaşındaki Slovak stoperin yeni sezonda Ersun Yanal tarafından savunmanın kaptanlığına getirilmesi bekleniyor. Sosyal anlamda da uyum sorunu çekmediği gözlenen Durica’nın hiç kuşku yok ki en büyük destekçisi ise bir başka Slovak oyuncu Bero olacak.