Katar'ın Umm Salal takımında teknik direktörlük yapan Bülent Uygun, Katar basınına önemli açıklamalarda bulundu. Bülent Uygun Katar futbolu ve hedefleri hakkında konuşurken transferle ilgili de flaş sözler sarf etti.

İşte Bülent Uygun'un sözleri...

TRANSFER

"Şu anda bazı isimler üzerinde çalışıyoruz. Büyük ihtimalle Türkiye'den birkaç transferimiz olacak. Gökhan Töre, Mehmet Ekici, Emenike, Sneijder, Burak Yılmaz ve Mehmet Topal'ı Katar'da görmek istiyorum"

TÜRKİYE İLE ORTAKLIK

"Katar ve Türkiye arasındaki güçlü ilişki benim Katar'da bir spor elçisi olmamı sağlıyor. Yakın gelecekte sadece futbolda değil birçok konuda işbirliği yapacağız. Futbolcu ve hocaların buraya geleceğini düşünüyorum. Daha sonra Katar ve Türkiye Milli Takımları bir dostluk maçı yapacak"

KATAR HAYALLER ÜLKESİ

"Katar yaşam açısından harika bir yer. Türkiye ile benzer kültürlere sahip. Halkların ortak noktaları var. Osmanlı zamanından gelme bir tarihimiz var. Uluslararası ve İslam dünyasında yer alan iki büyük aktör. Bu ülkeye hizmet etmekten dolayı çok mutlu ve gururluyum. Burası hayaller ülkesi."

TÜRKİYE'DE GENÇLER ŞANSSIZ

"Türkiye hala gelişmekte olan bir futbol sistemine sahip. Katar'da akademiler ve gençlerin hazırlanması çok iyi durumda. Türkiye'de ne yazık ki yetenekli çocuklar sokaklarda oyuyor. Vizyon açısından Katar çok iyi bir spor kültürüne sahip. Türkiye'de genç yetenekler Katar'daki kadar şanslı değil. Burada hükumetin vizyonu ve spor eğitimi ile ilgili projeleri çok iyi."

KATAR MİLLİ TAKIMI

"Her teknik direktörün hayali bir gün milli takım çalıştırmaktadır. Benim de tabii ki kişisel hedeflerimden birisi bu. Bir gün Katar Milli Takımını da çalıştırmak isterim."

XAVI TRANSFERİ

"Al Sadd yöneticilerini tebrik ederim. Xavi gibi dünyanın en iyi orta sahalarından birisini transfer ettiler. Gelecek sezon daha çekişmeli ve zevkli geçecek. Bizim bütçemiz Al Sadd, Lekhwiya, Al Gharafa ve Al Arabi kadar yüksek değil. Katarlı bazı milli oyuncularla görüşüyoruz. Elimizden gelen en iyi transferleri yapacağız."

TÜRKLER GİBİ SAVAŞÇI

"Amacım lig, QNB ve Emir Cup'ı kazanmak. Daha sonra da Asya şampiyonu olmak. Bunun için çok çalışmalıyız. Her teknik direktör kendi tarzını yaratır. Ben de Brezilyalılar gibi yaratıcı, Almanlar gibi disiplnli, Amerikalılar gibi eğlenceli, İngilizler gibi ciddi ve Türkler gibi savaşçı bir oyun tarzı yaratmaya çalışıyorum."

ALDIĞI MAAŞ

"İnsanlar Katar'ın Türkiye'den daha çok para ödediğini düşünüyor ama doğru değil. Burası da Türkiye gibi. Her zaman Türkiye'nin en iyi 3 teknik adamından birisiydim ve çok iyi paralar ödendi. Burada da maaşımda çok radikal değişiklikler olmadı"

RIJKAARD ÖRNEĞİ

"Takımı ve teknik direktörü ayrı ayrı düşünemezsiniz. İkisi birdir. Rijkaard, örneğin, Galatasaray'da Barcelona'daki başarısını gösteremedi. Ve şu anda kimse ondan söz etmiyor"

EN İYİ 11

"Bana göre Katar Liginin en iyi 11'i: Lecomte, Muhammed Musa, Luiz, Chico, Nam Tee, Weiss, Abdulkarim, Al Haidos, Khalfan, Pedro, Muntari"
Editör: TE Bilişim