Castillo transferinin hikayesi aksiyon filmi gibi. Dallas Kulübü'nün olayı FIFA'ya taşımakla tehdit etmesine rağmen Trabzonspor'un bu transferde hukuksal birçok avantajı var.

Başkan Usta, "Kitabı yazılacak transfer" ifadesini kullandığı Castillo süreci ile ilgili şunları anlattı:

"3 milyon dolara anlaşmamıza rağmen MLS rakamı 4 milyona çıkardı. Bunun üzerine Castillo, 'Benim paramdan 1 milyonu kesin ama beni geri göndermeyin' dedi. Ardından MLS, 4 milyon doları peşin istedi. Rest çekip kabul etmedik. Sonra da Dallas vazgeçti. Ancak biz uluslararası hukukta olan bir çözümle öyle bir hamle yaptık ki, Mail Order denilen bir program üzerinden, '3 milyon doları yatırmanız durumunda transfere onay vereceğiz' yazısı vardı elimizde ve 3 milyon doları yatırdık. Ardından borsaya bildirdik."

2 FACETIME'DAN TRANSFER

23 yaşındaki orta saha oyuncusu Onazi, bordomavili formayı giymek için büyük bir savaş verdi. Başkan Usta'yı günde 5 kez arayan ve, "Beni alın" diyen Onazi'nin çabaları sonuç verdi.

Başkan Usta da, "Bizde oynamaya bu kadar istekli bir oyuncuyu almamak olmaz"dedi. Ancak Lazio'nun fiyatta istenilen seviyeye düşmemesi görüşmeleri zora soktu. Bu kez yine devreye giren Onazi, FaceTime üzerinden Başkan Usta'yı aradı ve görüntülü konuşma yaparak, "Başkanım valizimizi hazırladık, eşim de yanımda. Sizi bekliyoruz" dedi. Başkan Usta da bunun üzerine İtalya'ya giderek önce kulübünü ikna etti ve ardından zaten hazır olan Onazi'ye orada imzayı attırdı.

3 ÖNÜNE TAKOZ KOYMAYIZ

Trabzonspor'un yıldız adayı olarak transfer ettiği Matus Bero da uzun ikna turları sonucunda imzayı attı.

Bero için Başkan Muharrem Usta, gizlice oyuncunun maçlarına gitti. Maçlardan sonra futbolcuyla yemekler yedi. Bu görüşmede Bero'ya kulübün hedeflerinden bahseden Usta oyuncuya özellikle, "Sen büyü ve yıldızlaş. Biz senin önüne takoz koyacak değiliz. Trabzonspor'da banko oynayıp yıldız olduğunda biz de kulübümüz çıkarları doğrultusunda senin daha iyi yerlere gitmenden mutlu oluruz" dedi. Bero da uzun ikna turları sonucunda daha fazla forma bulacağı Trabzonspor'a imzayı attı.

4 EŞİNE İKNA TELEFONU

Trabzonspor'un yeni sezon öncesi tecrübeli oyuncu olarak kadrosuna kattığı Jan Durica'nın transferinde en çok eşinin ikna edilmesinde sıkıntı yaşandı.

34 yaşındaki savunmacının Slovakya güzeli olan eşi Magdalena Sebestova, Trabzon'u bilmediğini söyledi. Bunun üzerine Trabzonspor eski oyuncuları Sapara ve Cech'e ulaşarak Durica'ya Trabzon hakkında bilgi vermeleri istendi. Ayrıca Cech'in eşi Tatiana, Durica'nın eşini arayarak, "Trabzon'da el üstünde tutulacaksınız. Biz hiç sorun yaşamadık. Orayı seveceksin" dedi. Bu görüşmelerin ardından da Durica sözleşme imzaladı.

5 PASAPORTUNA EL KONULDU!

Forvet oyuncusu Ramil Sheydaev'in transfer hikayesi istihbarat servislerini kıskandıracak şekilde gerçekleşti.

İlk etapta oyuncunun kafasını karıştırdığı düşünülen menajerini ekarte etmek isteyen Trabzonspor, Azerbaycan'daki bağlantıları kullanarak oyuncunun babasına ulaştı. Ardından Qarabağ kulübünün de verdiği manevi destekle Ramil ile Bakü'de bir görüşme yapan Trabzonspor yetkilileri, anlaşmayı yaptı. Menajerinin araya girmemesi için oyuncunun pasaportunu alıp gerekli işlemler yapıldıktan sonra futbolcu İstanbul'a getirildi. Burada sağlık kontrolünden geçtikten sonra da kampa dahil oldu.

Kaynak: Sabah / Yunus Emre Sel

Editör: TE Bilişim