Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'nın olağanüstü kongre kararı almasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"YOL HARİTASI ÇİZİLMELİ"

Trabzonspor'un yeni yapılanma sürecine girmesi gerektiğini dile getiren Başkan Genç, yeni yapılanma sürecinde de Trabzonspor'da daha önce görev yapmış onursal başkan Mehmet Ali Yılmaz, Faruk Özak, Özkan Sümer, Nuri Albayrak, Atay Aktuğ ve Şamil Ekinci gibi isimlerle istişare edilerek yeni bir yol haritası çizilmesi gerektiğini söyledi.

"HERKES KATKI VERMELİ"

Başkan Genç, "Trabzonspor, Türkiye'nin en güçlü ve en köklü takımlarındandır. Gelenekleri, büyük bir tarihi mazisi ve sayısız başarıları olan Trabzonspor'un yeni bir yapılanma sürecine girmesi artık kaçınılmaz. Bu yapılanma sürecinde Trabzonspor'da görev yapmış ve büyük başarılara imza atmış çok değerli şahsiyetler ile istişare edilmelidir. Onursal başkan Mehmet Ali Yılmaz, Faruk Özak ve Özkan Sümer gibi isimlerin yanında Nuri Albayrak, Salih Erdem, Atay Aktuğ gibi Trabzonspor'u çok iyi tanıyan şahsiyetlerle istişare ederek yeni bir yol haritası çizilmelidir. Trabzonspor sevdalısı herkesin, bütün kent bileşenlerinin bu kritik sürece katkı vermesi artık elzem hale gelmiştir. Bu anlamda oluşturulacak yeni yönetime Trabzonspor sevdalısı herkes maddi ve manevi destek vermeli, arkasında durmalıdır. Ancak el ele vererek, birlik ve beraberlik içinde hareket ederek bütün bu olumsuz koşulların üstesinden gelebiliriz." dedi.

"BU SÜREÇ AŞILACAKTIR"

"Trabzonspor, içinde bulunduğu bu kritik süreci bütün Trabzonluların desteği ve yardımıyla aşacaktır." diyen Başkan Genç,  "Bizler Trabzon şehrinin kent bileşenleri olarak bugüne kadar nasıl dimdik Trabzonspor'umuzun arkasında durduysak bundan sonra da aynı kararlılık ve heyecanla desteklerimizi asla esirgemeyeceğiz. Trabzonspor'un bu şehrin tanıtımına, ekonomisine çok büyük katkılar yaptığını en iyi bilen insanlar olarak hiçbir zaman takımımızı yalnız bırakmayacağız. Bütün Trabzonluların da aynı duygu ve hisleri taşıdığından en ufak bir şüphe bile duymamaktayım. Çok kıt imkanlarla Anadolu'nun bağrından çıkarak yıllarca Türk futbolunda büyük başarılara imza atmış Trabzonspor atılacak sağduyulu, planlı ve gerçekçi adımlarla yoluna emin adımlara devam edecektir. Daha önce de çok zorlu engelleri aşmayı başaran Trabzonspor'umuza maddi ve manevi olarak desteklerimizi asla esirgemeyeceğiz." diye konuştu.

"DESTEKLEMEKTEN ASLA VAZGEÇMEYİZ"

Mevcut Başkan Muharrem Usta tarafından alınan olağanüstü kongre kararının Trabzonspor'u daha güçlü yarınlara taşımak için bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Başkan Genç, "Daha önce yapılan hatalardan, izlenen yönetim anlayışlarından ders alarak "biz nerede hata yaptık, neyi eksik yaptık, önümüzde nasıl bir süreç var, imkanlarımız neler, neler yapabiliriz" gibi soruları kendimize sormalıyız. Bu hassasiyetleri gözetecek yönetim anlayışlarıyla beraber Trabzonspor eski başarılı günlerine taşınmalı. Trabzonspor'u geleceğe taşıyacak, büyük başarılara imza atacak azimli ve heyecanlı kadrolara bu şehir fazlasıyla sahiptir. Trabzonspor sevdasını içinde hisseden herkes ne şart olursa olsun, Trabzonspor'u desteklemekten asla vazgeçmeyecektir. Bu anlamda oluşturulacak yönetime her türlü desteği vermeye hazırız. Eskiden olduğu gibi Trabzonspor'umuzu Türkiye'nin güzide takımları arasına sokmak için herkes elini taşın altına koymalı." ifadelerine yer verdi.