Fenerbahçe ile sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Egemen Korkmaz’ın kulübüyle sözleşmesini uzatmak isteyen İstanbul basını hemen devreye Trabzonspor’u soktu. 

Sözde bordo-mavili takımın geçmişte de formasını giyen Egemen Korkmaz ile ilgilendiğini iddia eden İstanbul basını mevcut kadroda 6 tane stoper bulunmasına rağmen Trabzonspor’un bu oyuncuyu kadrosuna katacağını iddia etti. 

Bordo-mavili takımın Fenerbahçe ile oynadığı tüm maçlarda hırçın ve agresif bir görüntü çizen Egemen Korkmaz’ın isminin Trabzonspor’un transfer gündeminde yer almadığı öğrenildi. 

32 yaşındaki oyuncuyu pazarlamak için harekete geçen İstanbul basının bu tavrı ise bordo-mavili taraftarlarca tepki çekerken, “Eğer bir stoper alınacaksa yabancı sınırlaması yok genç bir stoper alalım” yorumu yapıldı. 


EGEMEN İLE ÇIKAN VE GERÇEĞİ YANSITMAYAN O HABER;

Fenerbahçe ile haziran ayında sözleşmesi sona erecek olan Egemen Korkmaz için Bordo-Mavililer devreye girdi. Bu sezon sakatlığı nedeniyle fazla forma şansı bulamayan, Süper Lig’de sadece 12 maçta oynayan 32 yaşındaki futbolcunun Sarı-Lacivertliler’le yolları ayırması gündemde. Başkan Aziz Yıldırım’ın çok arzuladığı gençleştirme operasyonunun kurbanlarından olan ve gönderilecekler 
arasında yer aldığı iddia edilen Egemen’e şu ana kadar sözleşme uzatma teklifi gelmediği biliniyor. Bu nedenle de işini şimdiden garantiye almak isteyen başarılı defans oyuncusunun menacerler aracılığıyla görüşmelere yavaş yavaş başladığı öğrenildi.

Trabzon’dan kötü ayrılmadı

2008 yılında Bursaspor’dan Trabzonspor’a transfer olan Egemen, o dönem Ersun Yanal’ı kıramamış ve teklifini hemen kabul etmişti. Karadeniz ekibiyle sözleşmesi sona erdiği zaman dönemin futboldan sorumlu yöneticisi Nevzat Şakar’la görüş ayrılığı yaşamış ve sözleşme uzatmamıştı. Ardından Beşiktaş’ın yolunu tutan Egemen’in Trabzonspor camiası ve taraftarına kesinlikle bir ön yargısı bulunmuyor. 

Ersun hocayla Fenerbahçe’de de birlikte çalışan Egemen’in Trabzonspor’a dönmeye hayli sıcak baktığı da gelen haberler arasında.