Bordo-mavili yöneticiler, yeni sezon öncesinde hücum hattını güçlendirmek için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Trabzonspor yönetimi, özellikle Monaco'nun forveti İbrahima Toure konusunda ısrarcı... Geçtiğimiz sezon Monaco'nun Fransa 2. Ligi'nde şampiyon olmasında attığı 18 golle büyük rol oynayan Senegalli golcü için kulübüyle pazarlıklara başlandı. Atletico Madrid'in Kolombiyalı yıldızı Radamel Falcao'yu kadrosuna katarak yılın transfer bombasını patlatan Monaco'nun Toure'yi kesin olarak elden çıkaracağı öğrenildi. Fransız kulübüyle ilk teması kuran Trabzonspor'un 27 yaşındaki futbolcunun bonservisi için 3 milyon euro'luk bir teklif sunduğu kaydedildi.

KAPIYI 5'TEN AÇIP, 4 MİLYON EURO'YA İNDİLER
Daha önce İbrahima Toure için Dubai'nin Al-Nasr kulübünden gelen teklifi geri çeviren Monaco'nun bonservis bedeli için kapıyı 5 milyon euro'dan açtığı ancak, ücret konusunda yumuşamaya başladığı öğrenildi. Sezona büyük yatırımlarla giriş yapan ve Fransa Ligi'nde şampiyonluğa oynayacak bir kadro oluşturan Monaco'nun en son 4 milyon euro seviyesine indiği ifade edildi. Tarafların ortak noktada buluşması ise meselesi...

L'EQUİPE: TÜRKLER, TOURE İÇİN MONACO'DA
Transferle ilgili haberler Fransız basınında da yer buldu. Ülkenin önde gelen spor gazetesi L'Equipe, Karadeniz ekibinin, Senegalli golcü konusunda Monaco ile resmi temaslara başladığını duyurdu. Trabzonsporlu bir yöneticinin Monaco'da bulunduğunu yazan gazete, "Daha önce Malouda ve Bosingwa'yı transfer eden Türk ekibi, şimdi de İbrahima Toure'nin peşinde. Monaco indirim yaparsa transfer bitecek" ifadelerini kullandı. 
Editör: TE Bilişim