Trabzonspor ile bir süredir adı geçen Lukaku’ya Fenerbahçe’de talip oluyor. Everton’da oynayan ünlü forvet Romelu Lukaku’nun kardeşi olan genç futbolcunun sözleşmesinin 2017’de bittiği kaydedilirken oyuncunun bordo-mavililerin listesinde olduğu kaydedildi. Ancak Lukaku’ya Trabzonspor haricinde Fenerbahçe’nin de talip olduğu kaydedildi.  

Bordo-Mavili ekibin 35 kişilik transfer listesinde Demokratik Kongo asıllı 21 yaşındaki Belçikalı sol bek Jordan Lukaku’nun da yer aldığı ortaya çıktı. Belçika’da Oostende forması giyen oyuncu, Belçika Milli Takımı’yla EURO 2016’da görev alacak. Everton’da oynayan ünlü forvet Romelu Lukaku’nun kardeşi olan genç futbolcunun sözleşmesi 2017’de bitiyor. Fenerbahçe, Gökhan Gönül'den boşalan sağ bek pozisyonu için Van Der Wiel ile anlaştı. İstanbul'a gelen futbolcuyla yapılacak son görüşmenin ardından resmi imzalar atılacak. Sarı lacivertli yönetim Gökhan'dan sonra Caner'in boşluğunu da dolduruyor. Belçika Milli Takım kadrosunda bulunan 21 yaşındaki sol bek ordan Lukaku transferi tamamlanmak üzere. 

Fenerbahçe, Lukaku'yu transfer etti mi?

Oostende forması giyen futbolcu EURO 2016'daki henüz süre alamasa da kulüp takımında geride kalan sezon 35 maç oynadı. Futbolcu EURO 2016 elemelerinde bir kez Belçika forması giydi. Kulübü ile bir yıl daha sözleşmesi bulunan futbolcunun transferin resmiyet kazanması için sarı lacivertli kulübün futbolcu satışı yapması gerekiyor. Bu gerçekleştikten sonra Lukaku transferinin de bitmesi bekleniyor.

Jordan Lukaku kimdir?

21 yaşındaki Belçikalı futbolcu kariyerine ülkesinde başladı. Anderlecht altyapısından yetişen genç oyuncu 2013 yılında kiralık olarak Oostende'ye gitti. Geçtiğimiz sezon bonservisiyle birlikte bu kulübe transfer olan futbolcunun 2017 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Romelu Lukaku'nun kardeşi olan Jordan Lukaku geçtiğimiz sezon 34 maçta 3 gol, 7 asistlik performans sergilemişti.