Kısa süre önce Kayserispor’dan kaleci Hakan Arıkan, Alper Uludağ ve Okay Yokuşlu’yu alan Bordo-Mavililer, asıl bombayı Stephane Mbia ile patlattı. 26 Mayıs’ta Sevilla ile Avrupa Ligi Kupası’na kaldıran Kamerunlu futbolcuyu önceki gün Trabzon’a getiren Karadeniz temsilcisi, 29 yaşındaki yıldıza şehri ve yapımı süren Akyazı Projesi’ni gezdirip hedefler hakkında bilgiler verdi. Başarılı oyuncu olumlu izlenimlerle Trabzon’dan ayrılırken, menaceri ise görüşmenin detayları için Türkiye’de kaldı. 

‘Ciddiyetimizi gösterdik’ 

Yılda 2.5 milyon Euro garanti (7.5 milyon TL) para, imza ödemesi ve başarı bonuslarıyla ikna edilen Mbia’nın menaceriyle görüşmeleri sportif direktör Süleyman Hurma’nın yürüttüğü bildirildi. Hurma, “Bir dünya yıldızı alıyoruz. Bu işler ciddiyet gerektiriyor. O nedenle de ciddiyetimizi göstermek için oyuncuyu getirdik, kendimizi anlattık, projelerimizi aktardık” ifadelerini kullanırken, gelişmeler teknik direktör Ersun Yanal’ı da adeta mest ediyor. Bordo-Mavililer’in hocasının kafasındaki ‘şampiyonluk kadrosunda’ büyük yer tutan Kamerunlu’nun Yanal’ın listesinde ilk sıralarda olduğu biliniyor. 

Tam bir savaşcı 

Mbia hem çok güçlü hem de çok yönlü bir futbolcu. Hava toplarında ve pozisyon almada oldukça başarılı. Sevilla’da orta sahada defansif olarak oynatılıyor. Kamerun Milli Takımı’nda ise stoper olarak görev yapıyor. Liderlik yönü de olan bir isim. Takım içinde her zaman ağırlığını hissettiren bir isim. Sevilla’da, her zaman taraftarlarla harika bir ilişkisi oldu. Takımın idol isimleri arasında yer alıyor. Her zaman çalışmayı çok sever. 90 dakika boyunca çok savaşır. Unai Emery’nin en güvendiği oyunculardan biriydi. Avrupa Ligi şampiyonluğunda büyük katkısı oldu. Trabzon’a gelirse, büyük işler yapar. 

Rocio Guevara / Marca Gazetesi 

Editör: TE Bilişim