Geçen sezonu hayal kırıklığı ile kapatan Trabzonspor şampiyonluğa oynayacak bir kadro oluşturmak için transferde sağlam adımlar atmaya devam ediyor. 

Bordo-mavili kulüp, teknik direktör Ersun Yanal ve Sportif Direktör Süleyman Hurma’nın listesinde yer alan M’bia’nın işini bitirdikten sonra rotayı İtalya Serie A’ya çevirdi. 

İlk etapta Genoa’da forma giyen 28 yaşındaki Juraj Kucka’nın menajerleriyle temasa geçen Süleyman Hurma’nın sözleşmesi 2016 yılında bitecek Slovak orta saha oyuncusunun 6.5 milyon euroluk bonservis bedelinde indirim yapmasını talep edecek. 

Hurma’nın bu transferdeki en büyük kozu ise Serie A’yı 6. sırada bitirmesine rağmen ekonomik sıkıntıları nedeniyle UEFA lisansı alamayan Genoa’nın Avrupa defterini kapatması olacak. Kucka geçen sezon 34 maçta forma giydi ve iki gol kaydetti. 

İmza aşamasında

Trabzonspor’un İtalya’daki ikinci hedefinin Sampdoria’da forma giyen Lorenzo De Silvestri olduğu öğrenildi. 27 yaşındaki başarılı stoperin bonservis ücreti ise 3 milyon 250 bin euro.  

Süleyman Hurma’nın İtalyan futbolcunun menajerleri aracılığı ile yaptığı girişim devam ederken gelecek yıl serbest kalacak olan Silvestri’nin bonvervisiyle ilgili görüşmelerin sonuçlanma aşamasına geldiği kaydedildi.  

Kaynak: Milliyet