Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'nın görüşmeler sürüyor dediği Medel'i Beşiktaş resmen açıkladı.  Şili merkezli El Mercurio gazetesine konuşan Beşiktaş Yöneticisi Erdal Torunoğulları, "Transferi kısa zamanda sonlandırmayı umuyoruz. Medel'in Şili Milli Takımı için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu biliyoruz. Inter'de de harika işler yaptığını gördük. Medel yakından ilgilendiğimiz bir isim" ifadelerini kullandı. 

Inter'in son oynadığı hazırlık maçında kadroda yer almayan Medel yakın zamanda resmen Inter'den ayrılacak. Şilili oyuncuya MLS ekibi DC United da talip. 

USTA, SERDAR VE MEDEL'İ KIYASLAMIŞTI 

Hatırlanacağı üzere Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Medel ile ilgili son olarak yaptığı açıklamada oyuncu ile görüştüklerini ancak ekonomik olarak Serdar Taşçı'nın daha doğru bir isim olduğunu kaydetmişti. Usta, "Bizim yerli kaliteli oyuncuya ihtiyacımız var. Kadronun önemli bir kısmının, en azından yarısının yerli, kaliteli ve takıma direkt katkısı olacak oyunculardan oluşması gerekiyor. Serdar Taşçı bu nedenle daha fazla öne çıkıyor. Biz bir yandan Garry Medel ile de görüşüyoruz ama onun ekonomik şartları ile Serdar'ı karşılaştırdığımızda, maliyeti daha yüksek. Serdar bizim için daha doğru bir isim. "