Uzun süredir teknik direktör Ersun Yanal’ın gündeminde olan Yunus Mallı’da hareketli saatler yaşanıyor. Yanal’ın geçtiğimiz günlerde çıktığı Avrupa turunda ikinci durağı Almanya’ydı. Burada Mainz’ın karşılaşmasını izlediği öğrenilen Ersun hocanın, hem Yunus Mallı hem de menaceri İlhan Mallı’yla görüştüğü konuşuluyor. İlk adımı bizzat kendisi atan tecrübeli teknik adamın, Yunus’un Bordo-Mavililer’e imza atması için Almanya’ya kadar gitmesinin karşı cephede olumlu karşılandığı belirtiliyor. Transfer listesine üst sıralardan giren gurbetçi oyuncu için dirsek temaslarının Almanya’da başladığı ve hâlâ devam ettiği öğrenildi.

Fenerbahçe’nin de radarında

Adı Fenerbahçe ile de anılan 23 yaşındaki futbolcunun artık geleceği merak konusu... Önceki gün Alman basınına konuşan başarılı ileriye dönük orta saha oyuncusu, “Borussia Mönchengladbach harika bir kulüp. Formasını giymeyi isteyeceğim bir ekip. Kulüp ve insanlar çok iyi. Nisan sonuna kadar kararımı vereceğim. Altyapısında oynadığım takımın forması tekrar giymek isterim” ifadelerini kullanmıştı.

‘Trabzonspor’la görüştük’

Yunus’un geleceği hakkında konuşan menacer İlhan Mallı, yine FANATİK’e çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sezon sonunda Mainz ile sözleşmesinin sona erecek olan başarılı oyuncunun boşa çıkacağını belirten İlhan Mallı, “Yunus için bize gelen ilk ve ciddi resmi teklif sadece Trabzonspor’dan oldu. Biz bu konuyla ilgili kararımızı sezon sonunda vereceğiz. Yunus’un Mainz ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek. Yunus’un benden başka de yetkili bir menaceri yok. İlgilenen takımlar olabilir ama bana ulaşan bir bilgi yok” diye konuştu.

Bremen de takipte

Bu sezon Bundesliga’da 24 maçta forma giyen Mallı, 4 gol attı, 3 asist yaptı. Kassel doğumlu olan Yunus Mallı, Almanya U-21 Milli Takımı’nda da forma giyiyor. Genç oyuncu, Mönchengladbach altyapısından yetişti. Oldukça başarılı bir sezon geçiren Yunus’la Bundesliga ekiplerinden Werder Bremen ve Borussia Mönchengladbach’ın da ilgilendiği öne sürülüyor.

Serhat Demirtaş