Trabzonspor'un ara transfer döneminde kadrosuna katmak istediği ancak sezon sonuna bıraktığı De Jong ile daha şimdiden ön protokol imzalandığı ileri sürüldü. Bu sezon transfere milyonlar harcamasına rağmen hedeflerinden birer birer kopan bordo-mavili yönetim, gelecek sezonun yol haritasını çizmeye başladı.

DEV TAKIMLARDA OYNADI 
Karadeniz ekibinin elini çabuk tutarak Milan'ın dünya yıldızı Hollandalı ön liberosu De Jong ile gelecek sezon için el sıkıştığı haberi Avrupa gündeminde bomba etkisi yaptı. Hollanda basını, sözleşmesi 30 Mayıs 2015'te bitecek De Jong ile ön protokol imzalandığı ileri sürdü ve "De Jong gelecek sezon Trabzonspor'da" diye yazdı. Ajax, Hambur, Manchester City ve Milan gibi dünya devi takımlarda forma giyen 30 yaşındaki futbolcu bu sezon İtalya Serie A'da 17 maçta ilk 11'de forma giyerken hepsinde 90 dakika sahada kaldı. Jong'un bu sezon 2 golü var. Çn libero pozisyonunda problem yaşadığı bilinen Trabzonspor bu sorunu bertaraf etmiş olacak.

3.5 MİLYON EURO
Milan'lı yöneticilerin sözleşme uzatma teklifinde bulunmadığı Hollandalı futbolcu 2012-13 sezonunun yaz transfer döneminde Milan'a Manchester City'den 3.5 milyon Euro'ya gelmişti. Milanda toplam 78 maçta forma giydi ve 6 gol kaydetti.