Trabzonspor'da Jaja sevdası dinmiyor... Taraftarın "Alın" diye baskı kurduğu yönetim, 27 yaşındaki oyuncu için gelecek hafta Ukrayna çıkarması yapacak

Trabzonspor'un 'şampiyon' olarak gösterildiği 2010- 2011 sezonundaki yıldızlarından Jaja Coelho, Fırtına'nın gündeminden düşmüyor. O sezon çok başarılı bir performans ortaya koymasına rağmen, saha dışındaki hayatıyla sık sık eleştirilen ve bu nedenle Sadri Şener yönetimi tarafından takımdan gönderilen Brezilyalı yıldıza, Trabzonspor kapıları yeniden açılacak gibi duruyor. Eski yıldızlarını tekrar takımda görmek isteyen taraftarlar, yeni başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve ekibine Jaja'nın transfer edilmesi konusunda baskı yapıyor. Ancak şu aşamada Trabzonspor yönetiminin elini kolunu bağlayan konu, kadrodaki yabancı oyuncu sayısının fazlalığı...

REŞİT AKÇAY ONAY VERDİ
Öncelikle eldeki yabancılardan kurtulmak isteyen bordo-mavili yönetim, taraftardan gelen yoğun baskı nedeniyle Jaja'yı gündemine aldı. Batuhan Karadeniz'in transferinden sonra "Futbol oynamak için gelecek herkese kapımız açık" diyen teknik direktör Mustafa Reşit Akçay'ın da onay verdiği Jaja konusunda ilk resmi adım haftaya atılacak. Trabzonspor yönetimi, Jaja'nın kulübü Metalist Kharkiv ile haftaya temasa geçecek. 

Daha önce takımda forma giyen Brezilyalı Jaja ve geçen sezon Sivasspor'da forma giyen Eneramo'yu gündemine alan bordo-mavililer, yabancı kontenjanın boşalması halinde bu futbolcuların transferini netleştirecek.

Teknik direktör Mustafa Akçay, Trabzonspor'un kadrosunda fazlalık bulunduğunu belirterek, "Eneramo ve Jaja ilgilendiğimiz oyuncular. Ancak oyuncu satacağız ki alalım. Bazı oyuncularımıza teklifler geldiği iddia ediliyor. Henüz resmi bir teklif yok. Belki teklif için hazırlanıyorlar, bekleyeceğiz" dedi.

Kendisi için her futbolcunun aynı olduğunu ifade eden Akçay, "Bence Zokora da bir, Abdülkadir de. Abdülkadir, Zokora’nın yerinde oynayamaz diye bir ön yargı ve mantık olamaz. Ayrıca Batuhan’ın da 15 değil, 5 kilo fazlası var. O kiloyu da verecektir. Batuhan ile yaptığımız sözleşme Trabzonspor için önemli. Disiplinsizlik yaparsa feshetme yetkimiz var. Batuhan’dan umutluyum, Trabzonspor'a yararlı olacaktır" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim