Spor Toto Süper Lig'de zirve yarışına yeniden ortak olmak isteyen Trabzonspor, Olcan Adın ve Torric Jebrin'den sonra Ocak ayındak üçüncü transferine de giderek yaklaşıyor. Trabzonspor'un son hedefi olduğu iddia edilen Mustafa Tiryaki transferinde detaylar da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.
İngiliz basınında Trabzonspor'un, İngiltere Lig 1 takımlarından Tranmere'de forma giyen 24 yaşındaki gurbetçi oyuncu Mustafa için 100 bin poundluk bir teklif yaptığı haberlerinin çıkmasının ardından; Tranmere kulübünden de konuyla ilgili açıklama geldi.
İngiltere Lig 1'de 17. sırada yer alan Tranmere'nin menajeri Les Parry, Mustafa'nın transferi ile ilgili olarak kulübün internet sitesine açıklamalarda bulundu ve iddiaların doğru olduğunu birinci ağızdan açıkladı.
"Mustafa Tiryaki'ye Türkiye'den gelen teklifle ilgili haberler doğru" diyen Parry, oyuncusunun yakın zamanda takımdan ayrılabileceğini ve bu ihtimale karşı Mustafa'nın yerine bir transfer yapmaları gerektiğini söyledi.
Trabzonsporlu yetkililerin sürekli olarak telefonla irtibat kurduğunu "Yakamıza yapıştılar" diyerek ifade eden Parry, "Ancak kulüp başkanımız burada değildi ve bugün geri döndü. Kendisi ile bu teklif hakkında görüşeceğim" diyerek Nakitbahis en kısa zamanda karar vereceklerini ifade etti.
BU İLK DEÐİL
Trabzonspor, 24 yaşındaki Mustafa Tiryaki'yi kadrosuna katmaya çalışırken; akıllara başka bir isim geldi. Trazonspor, tam olarak bir yıl önce 18 Ocak 2011'de kadrosuna İngiltere'den bir başka gurbetçi katmış ve Tottenham alt yapısında forma giyen 1991 doğumlu orta saha Coşkun Ekim Trabzonsporlu olmuştu. Coşkun ekim Trabzonspor'a transfer olmadan önce iki hafta kadar bir başka Türk ekibi Adana Demirspor ile de antrenmanlara çıkmıştı
Bordo mavili ekibe imza atar atmaz pilot kulüp olan 1461 Trabzon'a kiralanan Coşkun, Spor Toto 2. Lig'in son haftasında 90. dakikada bulduğu gol ile ligde kalan 1461 Trabzon'da sadece iki maçta 52 dakika forma giyebilmişti. Büyük umutlarla transfer edilen Coşkun'un sözleşmesi 11 Temmuz 2011'de resmi olarak feshedilmişti.
MUSTAFA TİRYAKİ KİMDİR?
Londra doğumlu forvet oyuncusu, sezon başında 2 haftalık bir deneme sürecinin ardından transfer olduğu Tranmere Rovers'ta 12'sinde yedekten oyuna dahil olmak üzere 23 maçta görev yaptı. İngiltere Lig 1'de 25 maç sonunda 17. sırada bulunan Tranmere formasıyla 3 gole imza atan Mustafa, 2 de gol pası verdi.