Trabzonspor'un transfer gündeminde olan Osmanlıspor'dan kesin olarak ayrılacağını belirten yıldız orta saha yeni adresiyle ilgili olaraksa şunları söyledi:

"Bir sonraki adresim neresi olacak ben de çok fazla şey bilmiyorum. İngiltere mi İspanya mı yoksa başka bir yer mi çok fazla kafama takmıyorum. Temsilcilerim bir sonraki adımı atmam için doğru zaman olduğunu düşünüyorlar. Kulübüm de beni bırakacakmış. İspanyol futbolunu beğeniyorum. İngiltere için de mesela milli takımda belli bir maç sayısını geçmeniz gerekli. İnsanlar benim stilimin Premier League'e çok uyacağını düşünüyorlar. Başkanları da mesela teknik yöndem İspanya daha iyi diyorlar. Benim için fark etmez. Gelişimime devam edeceğim ve adaptasayonda sorun yaşamayacağım bir kulübe gitmek istiyorum."

Ara transfer döneminde Bilic'in çalıştırdığı West Ham United'ın kendisini çok istediğini anlatan 26 yaşındaki oyuncu, "Afrika Uluslar Kupası'ndaydım. Ama yönetim ne pahasına olursun olsun beni bırakmayacaklarını söyledi. Şu an ise ayrılmak için doğru zaman. O dönem biraz komplikeydi. Onların kararına saygı duyduğumu biliyorlardı ama neden böyle davrandıklarını hiçbir zaman anlamadım. Kupadan döndükten sonra pek mutlu değildim ama elimden geleni yapmaya çalıştım. Bir sonraki adresimi şu anda söyleyemiyorum. Tatile giderken Osmanlıspor'daki dolabımın tamamını boşaltmadım. Ama son detaylar da hallolursa Osmanlıspor'da ayrılıyor olacağım" şeklinde konuştu.(Ajansspor)