Beşiktaş’ın önemli oyuncularından Oğuzhan Özyakup’un Trabzonspor’a transferi söz konusu olduğunda yaşananlar hayret ettirecek türden.

BABA MUZAFFER BEY ASBAŞKAN ŞAKARIN AYAĞINA GELDİ

Yıl 2012…Transfer mevsimi yeni başlamış. Oğuzhan Özyakup Türkiye’de oynamak istiyor. Trabzonlu olan gurbetçi futbolcunun babası Muzaffer Özyakup, dönemin Trabzonspor asbaşkanı Nevzat Şakar’ın Kunduracılar caddesindeki mücevherat mağazasına geliyor. Avrupa’da önemli takımlarda kadroya giren ancak yedek bekleyen Oğuzhan’ın kalitesi Türkiye’de spor adamları tarafından iyi biliniyor. Baba Muzaffer Özyakup, Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar’a çocuğunu Trabzonspor’a vermek istediğini söylüyor.

İNANILMAZ BİR TEKLİF

Dönemin asbaşkanı ile yapılan bu görüşmede baba Muzaffer Özyakup aynen şu teklifi sunuyor:

‘Biz Trabzonsporluyuz. Oğuzhan’ın sözleşmesi bitti. Bonservis ödemeyeceksiniz. Yıllık 300bin euroya imza atalım.Bu parayı da on taksitte ödersiniz. Hatta size şu garantiyi veriyorum. Oğuzhan Trabzonspor’da forma giyemez ise size şimdiden senet vereceğim. Oynayamaz ise aldığı parayı geri iade edeceğiz’!

Fakat dönemin Trabzonspor asbaşkanı Nevzat Şakar, konuyu yine dönemin Başkanı Sadri Şener ile görüşeceğini ifade edip zaman ister. Bir haftalık zaman dolmasına karşın Trabzonspor’dan geriye bir dönüş olmaz.

HACIOSMANOĞLU YOKLADI BJK VERMEDİ

Bu görüşmeden yaklaşık bir buçuk ay sonra Beşiktaş’a transfer olan Oğuzhan Özyakup şimdi en az 5 milyon euro bonservis bedelle Beşiktaş’ta oynamaya devam eder. Biliç ile son dönem bazı sorunlar yaşayan ve bu yüzden zaman zaman yedek kalan Oğuzhan için Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu on beş gün evvel Beşiktaş yönetimine oyuncuyu almak istediğini söyler. Ancak aldığı cevap ‘Oğuzhan’ı kesinlikle satmıyoruz. O bizim için çok önemli ve Biliç’ten sonra yine takımın değişmezi olacak’!  

Kaynak: TrabzonHaber
Editör: TE Bilişim