Trabzonspor'da forma giyen Okay Yokuşlu, La Liga ekiplerinden Celta Vigo'ya transfer oldu. Milli oyuncunun transferinde eski kulübü Kayserispor'un alacağı pay merak ediliyordu. Kayserispor Başkanı Erol Bedir,  yaptığı özel açıklamada genç futbolcunun transferinden 1,5 milyon Euro + yetiştirme parası alacaklarını ifade etti. 

Kayserispor Transfer: Kayserispor, Okay Yokuşlu'dan ne kadar kazanacak?

Trabzonspor ile olan sözleşmesinde 6 milyon Euro'ya serbest kalır maddesi bulunan Okay Yokuşlu, Celta Vigo'nun bu bedeli ödemesiyle İspanya'nın yolunu tuttu. Bu transferde herkes bordo mavili kulübün kasasına 6 milyon Euro gireceğini düşünürken, Kayserispor detayı ortaya çıktı. Kayserispor'un Okay Yokuşlu'yu Trabzonspor'a sattığı dönemde yapılan sözleşmeye bir madde koydurduğu ve Okay'ın Celta Vigo'ya transferinden 1,5 milyon Euro'nun Kayserispor'a verileceği ortaya çıktı. 

"TRABZONSPOR BÜYÜK KULÜP, PARAMIZI ÖDER"

Kyaserispor Başkanı Erol Bedir, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Okay'ı Trabzonspor'a satarken 3 milyon Euro'nun üzerinde satılırsa, 3 milyon Euro yarı yarıya bölünecek şeklinde bir sözleşme var. Bu kontrat Trabzonspor'da da var. Ayrıca Celta Vigo bize 130-140 bin Euro yetiştirme bedeli de ödeyecek. Sözleşmede Trabzonspor tahsilatı yaptığı zaman bize ödeme yapar diye bir madde yok. Avukatımız Trabzonspor'a ilgili yazıyı gönderdi. Biz kendilerine 6 milyon Euro'ya sattınız, 3'ünü aldınız ve bizim 1,5 milyon Euro hakkımızı 1 hafta içerisinde ödeyin dedik. Trabzonspor büyük bir kulüp, paramızı en kısa sürede ödeyecektir."

Öte yandan Trabzonspor cephesi de Okay Yokuşlu'nun transferinden Kayserispor'a pay verileceğini ancak rakam üzerinde profesyonellerin sözleşmeyi incelediklerini bildirdi. (futbolarena)