Trabzonspor'un genç futbolcusu Okay Yokuşlu sezon değerlendirmesi yaparken geleceği hakkında da açıklamalarda bulundu.

Beinsports'a konuşan Okay'ın açıklamaları şu şekilde;

Bu sezon yeni kurulan bir ekiptik ve bazı zorluklar yaşadık. Yaşadığımız zorluklar ikinci yarıda başarılı olmamıza sebep oldu. Yeni bir takım ve yeni takımda bazı şeylerin oturması zaman alıyor. Yarım sezon bunun için uğraştık. Kötü maçlar oynamadık ama puan ve skor anlamında sıkıntılar oldu. Devre arası Olcay, Mas ve Pereira'nın gelmesi Yusuf'un çıkışın var. Saha içerisinde uyum da oluşmaya başlayınca ikinci yarıda puanlar da gelmeye başladı. Avrupa'ya gidebilmek için elimizden geleni yaptık. Ama olmadı maalesef. Sezon başında da söylendiği gibi asıl hedef senemiz önümüzdeki yıl 50. yılımız.

Yeni stadımız çok güzel. Hem zemin olarak hem atmosfer olarak çok iyi bir stad. Avni Aker tabi ki müthiş bir tarih. Yaşanmışlıklar ve şampiyonluklar var. Orayı da kupa maçında güzel kapattık. İnşallah yeni stadımızda da tarihler yazarız.

TAKIMIN AVRUPA'DA OLMAMASI

Takımın Avrupa'da olmaması tabiki bizi üzüyor. Hem takımımız adına hem de kendi adıma üzülüyoruz. Avrupa'da olmak başka bir vizyon. Çıktığın her maç kendini daha çok gösterme şansın oluyor. O açıdan üzgünüm. Ama Avrupa'da oynamak mı yoksa Türkiye'de şampiyonluk mu derseniz ben Trabzonspor'la Türkiye'de şampiyon olmak isterim. Katılsaydık ama tabiki daha iyi olacaktı. Takım içinde herkes oynayamıyor sonuçta. Onlar için de daha iyi olacaktı. Daha çok rotasyona girilecekti. Herkes daha formda olacaktı.

MİLLİ TAKIMDA NEDEN YOKTU?

Son maçta kasığımı yırttım ondan dolayı milli takım kampında yer almadım.

GELECEK YIL TRABZONSPOR'DA MI?

Önümüzdeki yıl Trabzonspor'da şampiyonluğa oynayan bir kadronun içerisinde önemli bir futbolcu olmak ve milli takımda olmak istiyorum. Teklif var mı yok mu bilmiyorum.

YANAL'A ÖVGÜ

Ersun hoca ile çalışmak büyük bir şans. Onunla çalışmaktan müthiş bir keyif alıyorum. Onunla tanışmaktan ve bilgilerinden faydalanmak benim için önemli bir şans. Ondaki isteği görünce zaten biz daha çok motive oluyoruz.

TARAFTARA MESAJ

Taraftara şunu söyleyebilirim. Benim fikrim bu; kulüpte çok iyi işler yapılıyor. Hocada yönetim de oyuncu grubu da çok iyi ve çok çalışıyorlar. Bize inanıp güvensinler. Bu sene önemli bir sene. Hedefimiz ve kalitemiz belli. Yakaladığımız havanın üzerine koyarak hedefe ulaşmalıyız. Onlar da bizi hiç yalnız bırakmıyor. Çok mutluyduk. İyi bir ikinci yarı geçirdik. Şimdi bunu bir sezona yaymamız gerekiyor.