Transfer dönemi yaklaşırken adı Trabzonsporla anılan futbolculardan Bursasporlu Ozan Tufan transferiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Spor Toto Süper Lig’in ilk devresini Akhisar Belediyespor karşısında 3-1’lik galibiyetle kapatan Bursaspor’un 19 yaşındaki milli oyuncusu Ozan Tufan, ligin ilk yarısı ve hakkında çıkan haberlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yaşanan puan kayıplarının ardından sezonun ilk yarısını 26 puanla kapatmak istediklerini söyleyen genç oyuncu Ozan Tufan, "Aslına bakarsanız hocamızın dediği gibi 30 puanın üstünde hedefimiz vardı, ancak kaçırdığımız fırsatlar da vardı. Son haftalarda iyi bir oyun sergiledik. Bu maçta her iki takım da iyi mücadele etti. Kendi ağabey ve kardeşlerimi kutluyorum, ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. İlk yarı benim için iyiydi. Taraftarlarımızdan biraz tepki aldım. Yanlış anlaşılıyorum galiba. İstediklerimi ve sahada yaptıklarımı onlara beğendiremiyorum, ama elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyorum. Ben de insanım. Ben de yorulabiliyorum. Top kaptırabilirim. Bunlar olabilir. Ama top kaybettiğimde ıslıklanıyorum. Bir şey diyemem tabii, bu onların görüşü, fakat buna çok üzülüyorum. Başkanla da konuştum. Hocama da bunu ilettim" dedi.

"Ben Bursaspor’un oyuncusuyum" diyen Tufan, "Son haftalarda çıkan haberler de var. Bunu buradan da söyleyeyim. Ben Bursaspor’un oyuncusuyum 2018’e kadar. Bana gelen bir teklif de yok. Başkana gelen bir teklif de yok. Gelse bana söylerlerdi. Ben burada mutluyum. Takımımı seviyorum. Ortamım çok iyi. Ben buranın oyuncusuyum. Bana böyle davranılması hoşuma gitmiyor. Küfürler ediliyor. Hakikaten çok üzülüyorum. Bunları söylemek istedim. Çok iyi bir sezon geçirdik. Takım olarak iyi bir çıkış yakaladık. İlk haftalarda bocaladık, ama kendi adıma da şöyle söyleyeyim. İyi bir çıkış yakaladığımı düşünüyorum. Farklı mevkilerde oynayabilmemin avantajını da ligin ilk yarısında gördük. Bir yerde ihtiyaç olduğunda beni koyuyorlardı. Beni düşünüyorlardı. Bu da hoş bir şey benim için. Ben de elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Yapabilsem daha fazlasını yaparım. İkinci yarıda daha iyi şeyler yapacağım. Buna herkes inansın" diye konuştu.