Bonservisi elinde olduğu için Trabzonspor'a önerilen Ronielson'un durumunun karmaşık olduğu anlaşıldı.

Japonya'nın Albirex Niigata-JAP takımında forma giyen ancak sözleşmesini tek taraflı fesh ederek Brezilya'ya geri dönmeye çalışan Ronielson'un bu çabalarının sonuçsuz kaldığı belirtildi. Corinthians ve Bahia'nın Ronielson ile imza aşamasına kadar geldiği, Japon kulübünün idarecilerinin haberler üzerine iki kulübe ve Brezilya Futbol Federasyonu'na uyarı gönderdiği ifade edildi.

Albirex'ten Brezilya Futbol Federasyonu'na gönderilen yazıda, "Brezilya kulüpleri Corinthians ve Bahia, kulübümüzden haksız bir şekilde ayrılan Ronielson ile ilgilendikleri öğrenilmiştir. Oyuncu, kontratını tek taraflı ve haksız olarak fesh ederek ayrılmıştır. Konu FIFA'ya taşınmıştır." denildi.

Kulüplerin ve Brezilya Futbol Federasyonu'nun hukuk danışmanlarına transferi sorduğu ve gelen cevap sonrası Ronielson'un transferinden vazgeçtiği öne sürüldü.

Ronielson, 2016'da Cruzeiro'dan Albirex'e satın alma opsiyonuyla kiralandığı, Albirex'in, daha sonra 300 bin dolar ödeyerek kontratını satın aldığı belirtildi. Ancak, Rony'nin kontrat şartlarına uymayarak Japonya'yı terk ettiği bilgisi verildi.<

Editör: TE Bilişim