Teknik direktörlük görevine Ersun Yanal’ı getirdikten sonra silbaştan yeni bir yapılanmaya giden Trabzonspor, transferde önemli isimleri kadrosuna kattı. Yaz döneminde hepsi yabancı olmak üzere 7 ismi takıma kazandıran Bordo-Mavililer, sağ tarafa da oyuncu almayı planlıyor. Ancak 1 Eylül’den sonra da Trabzonspor’da transfer çalışmaları bitmeyecek. Yeni kurulan scout (oyuncu izleme) ekibi dünyanın dört bir yanında futbolcu izlemeye devam ederken, devre arasına yönelik planlamalara başlandı. Ersun Yanal’a periyodik şekilde haftalık rapor veren scout ekibi, genç ve potansiyelli yıldızlara yöneliyor. İç piyasadan ziyade Avrupa liglerine yönelen Bordo-Mavililer, ihtiyaç doğması ve devamında şartların oluşması halinde kadrosuna yeni isimler katabilir.

Kiralıklar izleniyor

Sadece gelecek isimler değil, kiralık gönderilen genç oyuncular da sürekli takip edilecek. Pek çok oyuncusunu başka kulüplere deneyim kazanması için yollayan Trabzonspor, bu futbolcuların peşini bırakmayacak ve gelişimlerini izleyecek. Fırtına’nın uzun vadade hedefi, oyuncu yetiştiren ve bunlardan ciddi gelirler elde eden bir kulüp haline gelmek.

‘Mutlaka sağ bek alacağız’

Transferin bitmesine  saatler kala Bordo-Mavilililer, sağ bek konusunda görüşmelere devam ediyor. Teknik direktör Ersun Yanal, bu bölgede sadece Zeki Yavru’nun olduğunu vurgulayıp takviyenin şart olduğunu belirtirken, Başkan Yardımcısı Nevzat Aydın görüşmeleri bizzat yürütüyor. Aston Villa forması giyen 28 yaşındaki Micah Richards ile kıran kırana pazarlıklar devam ediyor. Bu konuda Aston Villa’nın hocası Di Matteo’nun kararı bekleniyor. İngiliz futbolcunun alternatifleri ise Monaco’dan 20 yaşındaki Almamy Toure ve Heerenveen’in Hollandalı futbolcusu Luciano Slagveer. Nevzat Aydın, “Görüşmeler sürüyor, bekliyoruz. Ama kesin bir sağ bek alacağız. Şartları zorluyoruz” ifadelerini kullandı. Taraftarların gözü artık  yeni transferde.