Avrupa ve Kıtalararası boks şampiyonlukları bulunan Selçuk Aydın, Almanya'nın Bielefeld kentinde Sırbistanlı rakibi Misa Nikoliç ile bu akşam saat 22.00’de unvan maçına çıktı. 

Bir yıllık hazırlıkların ardından Almanya'nın Bielefeld kentine dönen şampiyon boksörbu akşam çıktığı karşılaşmada rakibi Nikoliç'i ilk roundda 30 saniyede nakavt etti. 

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Selçuk Aydın, “Bir yıl aradan sonra hazırlık maçı gibi oldu. Kazanan ve kaybeden oluyor. Hakem bence erken bitirdi. Biz bu galibiyetle çok sevinecek bir insan değiliz. Bizim hangi ligde mücadele ettiğimizi görsünler. İlerleyen zamanlarda daha güçlü rakiple ile çıkacağız. Burada hazır olduğumuzu göstermek istedik.” açıklamalarında bulundu. 

DÜNYA KITALARARASI VE AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU 

4 Eylül 1983 Trabzon'da dünyaya gelen Selçuk Aydın, Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı Çamlıca Köyü'nde dünyaya gelen Selçuk Aydın, okuldaki öğretmenlerinin yönlendirmesi ile 1993 yılında boksa başladı. Boks milli takımının kaptanlığına kadar yükselen Aydın, Dünya Kıtalararası ve Avrupa Orta Sıklet Boks Şampiyonu oldu. Selçuk Aydın, Karadeniz Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi bölümünden başarıyla mezun oldu.