Trabzonspor'un, Benficalı Cardozo'yu duyurmasının ardından Portekiz kulübünde de dikkat çeken gelişmeler yaşandı. Emirates Kupası'nda Arsenal ile karşılaşmak için İngiltere'ye giden Benfica'nın takım kadrosundan Oscar Cardozo son anda çıkarıldı.

Benfica'nın 5-1 mağlup olduğu karşılaşma öncesi Cardozo, Benfica'nın takım kadrosunda yer alırken, transfer haberinin ardından Portekiz kulübü yetkilileri tecrübeli oyuncuyu takım kadrosundan çıkararak Lizbon'a gönderdi. 

Portekiz'in Abola gazetesi gelişmeyi "Cardozo Trabzonspor için gidiyor" başlığı ile duyurdu. Bu arada bugün İstanbul'dan gelecek olan özel uçağa Avusturya'da binecek olan başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Portekiz'e geçecek. Burada Cardozo ile son bir görüşme yapacak olan Hacıosmanoğlu, ardından özel uçakla futbolcuyu alıp Trabzon'a getirecek. Yarın veya çarşamba başkan ile birlikte Trabzon'a gelecek olan Cardozo için taraftarların büyük bir karşılama töreni düzenleyeceği belirtildi.

Çözüm arıyoruz
Cardozo için görüşmelere başladığının duyurmasının ardından Benfica Teknik Direktörü Jorge Jesus, Arsenal maçının ardından bu yönde gelen soruları yanıtladı. Jesus, Cardozo'nun transferi halinde zorlukların farkında olduklarını ve çözüm yolları aramalarının gerektiğini kaydetti. Jesus, "Biz yeni oyuncular için çözümler arıyoruz" dedi.

4 milyon euro peşin
Benfica'ya Cardozo için Fırtına 5.6 milyon euro ödeyecek. Bu paranın 4 milyon euro'su peşin, 1.6 milyon euro'su ise 1.5 yılda 3 eşit taksitle ödenecek. Trabzonspor'un teklifini daha ocak ayında kabul eden Cardozo ise bordo-mavililerden yılda 2.5 milyon euro alacak. Paraguaylı oyuncu attığı her 15 gol için 150 bin euro bonus kazanacak. Cardozo, gol kralı olması durumunda 450 bin euro daha kazanacak.

Önemli bir kayıp
Cardozo'nun, Trabzonspor'la anlaşması Portekiz'de günün konusu olurken, Benfica'nın efsane futbolcularından Rui Aguas, "Cardozo olağanüstü bir oyuncu. O, kulübün bu seviyelere çıkmasında çok önemli payı olmuş güçlü bir karakter. Gitmesi büyük bir kayıp ama bazı şeyleri engelleyemiyorsun" yorumunda bulundu.

Lakabı 'büyük baston'
GOL makinesi Cardozo'nun lakabı Tacuara, yani 'büyük baston'. Cardozo, Paraguay'ın Brezilya sınırındaki Ciudad del Este'de doğmuş. Bu şehirde yer alan pazardakilerin çoğu Güney Amerika'ya göç eden Osmanlı'nın torunları. Pazarda herkes nargile içer ve kendilerine 'El Turco' derler. Türk kültürüne uzak olmayan Cardozo, Publio gazetesine, "Trabzonspor'un desteği ile coşacağım" dedi.