Olay adam Theofanis Gekas sonunda sessizliğini bozdu ve çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Samsun formasıyla devleri peşine taktı. Akhisar’da 15 maçta 12 gol atarak Avrupa’daki meslektaşlarını dahi kıskandırdı. Adına besteler yapıldı, ismi birçok takımla anıldı. “Çok para istiyor. Bonservisi var” iddiaları ortaya atıldı.

Fenerbahçe'ye attığı 3 golle bir anda tüm dikkatleri üzerine çekti. Samsun’u ligde tutmayı başaramadı belki ama 11 karşılaşmada attığı 8 golle hafızalara kazındı. Süper Lig’in dev ekipleri istedi, ama o İspanya’yı tercih etti, Zaragoza’ya gitti. Dönüşü ise fazla uzun sürmedi. İlk kez mücadele ettiği Süper Lig’e tutunmak için amansız bir mücadele veren Akhisar’ın teklifine ‘Evet’ dedi. ‘Sirtaki’ şovda kaldığı yerden devam etti. Yunan golcü forma giydiği 15 maçta 12 kez ağları sarstı, kelimenin tam anlamıyla takımına ‘hayat’ verdi. Buraya kadar her şey normaldi. Ancak işler transfer döneminde karıştı. Akhisar, “Sözleşmesi var. Bizim futbolcumuz” dedi. Gekas ise bu iddiaları kabul etmedi, doğruların gün yüzüne çıkmasını bekledi. 

Bu iddialar yüzünden transferinin gerçekleşmediğini düşünen 33 yaşındaki forvet, suskunluğunu FANATİK Gazetesi'nden Ömer Necati Albayrak'a bozdu, hakkında bilinmeyen her şeye net ifadelerle cevap verdi. Söz Theofanis Gekas’ın...

‘Bir lira bonservisim yok’
“Transfer dönemi boyunca, sürekli iddialar ortaya atıldı. ‘Sözleşmemin olduğu, bonservis bedeli ödenmeden gidemeyeceğim’  konuşuldu. Bugüne kadar sustum. Ama işin aslı öyle değil. Benim kontratımda yazan bir madde var. Sezon sonunda yeniden oturup konuşacağımıza dair. ‘Anlaşma sağlanırsa devam edeceğiz’ şeklinde bir mukaveleydi. Sezon sona erince de normal olarak görüştük. Fakat anlaşma gerçekleşmeyince şartlarımız gereği serbest kaldım. Kesinlikle bonservis bedelim yok. Ben inanıyorum ki onlar beni gerçekten istemiş olsaydı, şu an ben burada bunları konuşuyor olmazdım. Takımımla birlikte önceki gece sahada olurdum.”

‘Dedikodulara karnım tok’
“Samsun’da Mesut hocayla bir sıkıntı yaşadım demek istemiyorum. Ancak ortaya koymuş olduğum başarılı performansla birlikte bazı taliplerim çıkmıştı. O süreçte görüştüğüm kulüpler vardı. Özellikle Beşiktaş beni çok istiyordu. Buna karşılık da bana zarar vermek isteyenler oluyordu. Hiçbir sakatlığım olmadığı halde; ortaya bazı dedikodular atıldı. Bunlara karnım tok. Sadece  dedikoduydu. Zaten sonrasında da bunu sahada ispatladım. Avrupa’da oynadım. Sakat olmadığımı herkes gördü.”

‘Bekleyin ve görün’
“Akhisar’da son derece mutluydum. Zaten beni basından takip edenler de biliyor. Takımda çok mutlu olduğumu söylüyordum. Manisa’da kalmayı, yeni sezonda da Akhisar’da devam etmeyi çok istiyordum. Bunu her zaman dile getirdim. Fakat bazıları istemiyordu demek ki. Çok paralar istediğim yazıldı. Bunların hiçbiri doğru değil. Yakın zamanda da zaten her şey ortaya çıkacak.

'2-3 güne kadar bekleyin ve görün.”
Samsunspor formasıyla tanıdı seni herkes? O günleri özetler misin?
“Türkiye’de ilk olarak Samsunspor forması giydiğim için çok mutluyum. Çünkü Samsunspor’da gösterdiğim performans beni bu ülkeye bağladı. Kısa sürse de çok güzel günler yaşadım orada. Performansım da uyum sağlamama yardımcı oldu.”

Akhisar’daki muhteşem performansın hakkında neler söylersin?
“Türkiye’ye alışmıştım. Uyum sağlamakta zorluk çekmedim. Ancak bu sadece benim başarım değil. Güzel bir arkadaşlığımız vardı. Yani bir takım başarısı demeliyiz.”

Bu yaşananlar sonrasında Akhisar defteri kapandı mı senin için?
“Benim için kapanmamıştı kesinlikle ama başkaları için gördüğüm kadarıyla kapanmış.”

Seni kim istemiyor olabilir Akhisar’da?
“Hocanın yaptığı açıklamalara bakılırsa beni istediğini söylüyor. Futbolcu arkadaşlarım da takımda olmamı istiyor. Ayrıca halk da istiyor, bunu zaten iyi biliyorum. Fakat son zamanlarda başkanla iletişimimiz kopmuştu.”

Hamza Hamzaoğlu’yla irtibatınız ne durumda? Bu süreçte seni aradı mı?
“Akhisar’la masaya oturmaya gittiğimde gördüm kendisini. Selamlaştık, sadece o kadar. O bir teknik adam ve bu konularda onunla görüşmemize gerek yoktu. Dolayısıyla da görüşmedik.” 
,
Peki bir konuya daha açıklık getirelim. Çok paralar istediğin yazıldı, çizildi. Gekas gerçekten ne kadar istiyor?
“Bunu şu an söyleyemem. Doğru olacağını düşünmüyorum. Ama iki misli, üç misli paralar istediğim konuşuluyor. Benim ağzımdan kesinlikle böyle bir şey çıkmadı. Başkan söyledi bunları.” 

Bu yaz da Beşiktaş’la görüşmen oldu mu? 
“Belki beni istemiş olabilirler ama bana gelen bir bilgi olmadı. Haberim yok yani.” 

Trabzonspor’la görüşmelerin ne durumda?
“Bir bağlantımız oldu. Görüştük. Ancak gelecekte ne olur bilinmez.” 

Trabzon’da oynamak ister misin? 
“Büyük takım. Neden olmasın.”

Yazı nasıl geçirdin? İdman durumun ne?
“Günde iki kez çalıştım. Yalnız çalışıyorum ve kendimi sürekli formda tutmayı başarıyorum.”

Avrupa’dan teklif aldın mı?
“Hâlâ görüştüğüm takımlar var. Ama ben Türkiye’de kalmak istiyorum.”

Eve yakın olduğu için mi?
“Aynı kültüre sahibiz. Yaşam tarzımız, yemeklerimiz benziyor. Mutluyum burada ve Türkiye’de olmak istiyorum”

Adına besteler yapıldı. Dinleme imkânın oldu mu?
“Evet dinledim. Orada olmayacağım için üzgünüm. Yazık.”

İsmin Elazığspor, Gaziantepspor gibi takımlarla da anıldı?
“Bu takımlardan haberim yok. Senden duyuyorum. Ne menacerime ne de bana gelen bir teklif olmadı.”

Son vuruş ustasısın. Bununla ilgili çalışıyor musun? Bir programın var mı?
“Bunu kendime saklıyorum. Bana özel bir sır.” (Gülüyor)

Seni en çok zorlayan defans oyuncusu kim Süper Lig’de?
“İyi olursam kimse zorlayamaz. Beni yine benim kötü halim zorlar. Öyle, ‘Beni zorladı’ diyebileceğim biri yok.”

Türkiye’de uygulanan yabancı kontenjanı hakkında neler düşünüyorsun?
“Yabancı oyuncular için kötü bir durum olarak gözükebilir. Ama yerliler için iyi bir gelişme. Uzun vadede yerli futbolculara artılar sağlayabilir."

Gekas= 5.4 milyon
Fazla para istediği yönünde eleştiriler alan Yunan forvet, Akhisar’ın tarihinde ilk kez mücadele ettiği Süper Lig’de kalmasında büyük rol oynadı. Tecrübeli golcü attığı gollerle takımına tam 17 puan ve 5.4 milyon TL kazandırdı.
Theofanis Gekas... İkinci Türkiye deneyimini Süper Lig’in yeni takımı Akhisar Belediyespor’da yaşayan Yunan golcü, takımına katıldığında Yeşil-Siyahlılar, 16 puanla son sıradaydı, belki de lige veda etmeye en büyük adaydı. 20. haftada Kayserispor’a 2-1 yenildiği maçta ilk kez gol sevinci yaşayan Gekas bir sonraki hafta Belediye ağlarına 2 gol birden atarak Akhisar’ı ayağa kaldırdı.

25. haftada bu kez Gaziantep deplasmanında golcülüğünü konuşturan Gekas, altın değerinde bir puanda önemli rol oynamıştı. Ardından Sivas deplasmanında takımına galibiyeti getiren usta ayak, Trabzon ve Kasımpaşa maçlarında da Akigolar’ı zafere taşıyan isim oldu. Bursa deplasmanında da yine sahnede o vardı, beraberliğin mimarıydı. Gekas’ın Mersin ağlarına attığı gol ise Ege ekibinin ligde kalma yolunda elde ettiği en önemli zaferlerden birinin hazırlayıcısı oldu.

Primleri topladı!
Forma giydiği 15 karşılaşmada 12 kez gol sevinci yaşayan 33 yaşındaki oyuncu, Akhisar’ın lige tutunmasına sağladığı katkının yanı sıra federasyonun dağıttığı performans primleriyle de aldığı paranın kat ve kat fazlasını kazandırdı takımına. Attığı gollerle Akhisar’a direkt olarak 17 puan kazandıran Gekas, federasyonun geçen sezon dağıttığı 900 bin TL’lik galibiyet ile 450 bin TL’lik beraberlik primleriyle Ege temsilcisinin kasasına 5.4 milyon TL girmesinde başrol oynadı.

Kaynak: Fanatik
Editör: TE Bilişim