Trabzonspor taraftarının önemli bir kesimi hakedilen şampiyonluk kupasının Trabzonspor’a mutlaka geleceğine inanırken, azımsanamayacak bir kesim de “Kupayı vermeyecekler” diyor.

2010- 2011 yılı Süper Lig Şampiyonu Trabzonspor şampiyonluk hakkının peşini bırakmıyor. Önce Türk Hukuk Kurulları ardından, UEFA ve küresel spor otoriteleri şikeciyi tespit edip cezalandırdı. Ancak şikecinin gaspettiği şampiyonluk hakkının iadesi için kimse kılını kıpırdatmıyor. Trabzonspor taraftarına kupanın gelip gelmeyeceğini sorduk.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nin (CAS) Fenerbahçe'yle ilgili verdiği kararı UEFA 'Memnuniyetle' karşılarken, gözler Türkiye Futbol Federasyonu’na çevrildi. CAS, Fenerbahçe’ye UEFA tarafından verilen ‘Avrupa kupalarından 2 yıl men’ cezasını onarken Fenerbahçe’nin 2010-2011 sezonunda şike yaptığını da adeta tescillemiş oldu. Şampiyonluk kupasının Trabzonspor’a ne zaman teslim edileceği merakla beklenirken gözler Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) çevrildi. “Trabzonspor şampiyonluk kupasını alabilecek mi?” şeklindeki soruyu yanıtlayan Trabzonsporlu taraftarların bazıları, ‘Trabzonspor kupayı almalı ve alacaktır’, ‘2010 yılının kupası bizim için yeni kupadan bile daha önemli’ derken, kimisi de hiçbir ümidinin olmadığını, bu saatten sonra verilecek kupanın hiçbir öneminin kalmadığını belirtti.

İşte vatandaşın cevapları:

Bülent Özyurt (38): Trabzonspor’a siyaset girdikten sonra kupa benim için anlamını yitirdi. Trabzonspor bütün siyasi amaçların, emellerin üzerindedir. Tarihiyle, kimliğiyle, doğuşuyla, varoluşuyla kentin takımıdır. Siyasete bulaşmamıştır. Ama yinede gönül hak ettiğimiz kupanın bir an önce doğru bir şekilde gelmesini diliyor. O kupa Trabzon’un hakkı. 

İdris Bekircan (43): Şu anki verilen kararlara bakılırsa Trabzonspor’un kupayı alması gerekiyor. Tabi buna da Trabzonsporlu yöneticilerin biraz daha ilgi göstermesi gerekir. Hakkımız olan kupayı istiyoruz. UEFA’nın verdiği karar belli. Fenerbahçe’nin almış olduğu bir ceza var. Futbol Federasyonu’nun da bunu görmesi lazım. Sonuca gelmiş bir durumda düşünceme göre Trabzonspor kupayı almalı ve alacaktır da.

Ersan Turhal (32): Bu kupanın artık bu saatten sonra benim için hiçbir önemi yok. Trabzonspor 2010-2011 yılında kupayı alması gerekiyordu. Türkiye Cumhuriyeti bir Aziz Yıldırım’a karşı hiçbir şey yapamamasıdır. Başka bir şey değil. Trabzonspor’a hangi yönetim gelirse gelsin o kupayı Fenerbahçe müzesinden alıp Trabzonspor’a vereceklerine inanmıyorum.

Zeki Tosun (46): O kupayı Trabzonspor önünde sonunda alacak. Almazsa olmaz. Hak edilmiş bir hak yerini bulacaktır. Kesinlikle vereceklerdir. Vermek zorundalar. UEFA zaten kupayı bize verdi. Şimdi TFF vermiyor. Vermemekte direniyorlar. Birazda Başbakan’ın yardımı ile onlar halen de kupayı kendilerinde tutuyor ama her ne kadar da tutarsa tutsunlar Başbakan’ı da geçtim Cumhurbaşkanı da dahil bunu kendi elleriyle verecekler. Kesinlikle er ya da geç kupamızı verecekler, inanıyorum. Almazsak olmaz zaten.

Ali Kemal Terzi (31): Kupamızı mecbur verecekler. Bizim Federasyon kendi kafasına göre bazı şeyler yapıyor ama UEFA ona katılmıyor. Aksine kararlar veriyor. Bir de şöyle bir şey var. Öyle bir hale getirdiler olayı ki Fenerbahçe yüzünden ülke puanımız da silindi. Şu anda takımlarımız UEFA’ya da gidemedi, elendiler. Bayağı kötü bir duruma getirdiler bu olayı. Öyle bir hale getirdiler ki bu saatten sonra mecbur kalıp verecekler. Onların istemesiyle olmayacak. Mecburiyetten verecekler. Hakkımız olan bir kupa, inşallah da alacağız. Kupamızı alıp inşallah şampiyonluk turu atacağız.  

Ali Burnaz (24): Trabzonspor kupasını alacakta neye yarayacak. Sadece almış olacağız. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu başa geldiğinde bir ay içersinde kupayı alacağım diyordu. Ne oldu? Halen gelecek. Çok şey dönüyor. Bizim bildiklerimiz sadece kupa meselesi. Trabzonspor davasında haklı. Trabzonspor’un bütün maçlarına giderdim. Biletimi de, kombinemi de alırdım. Ama artık gitmiyorum, hiçbir zevki kalmadı. 

Emre Kolçak (25): Trabzonspor’a kupanın verilmesi gerekir. Fenerbahçe’yi kurtarmak için her türlü oyun yapıldı, halen de yapılıyor. Fenerbahçe değil de başka takım olsaydı o kupa çoktan Trabzonspor’un olmuştu.  Bu saatten sonra herhangi bir şeyleri kalmadı. Her şey açık bir şekilde ortada. Herkesin adaletin yerine gelmesi için elini taşın altına koyması gerekir. Kimsenin kimseden çekinmemesi lazım. Yani hakkımız olan kupanın verilmesi, Trabzon’a gelmesi lazım ve geleceğine de inanıyorum. Her ne olursa olsun 2010-2011 yılındaki aldığımız kupayı istiyoruz. Yeni kupadan bile daha önemli benim için o kupa. 

Mehmet Ulu (27): Trabzonspor’a kupasını vermeleri lazım. Sonuçta Fenerbahçe şike yaptı. Ceza aldı. Federasyon’un da bize kupamızı vermesi gerekiyor. Türkiye’de adalet sisteminin olmadığına inanıyorum. Fenerbahçe’yi kurtarmak için her oyun yapılıyor, yapılacaktır. Fenerbahçe değil de başka bir takım olsaydı bu olay bugüne kadar sürmezdi. Çoktan kupamız verilirdi. Fenerbahçe değil de başka bir takım olsaydı çoktan ikinci ligde olurdu. Sırf Fenerbahçe olduğu için ve sırf İstanbul takımı olduğu için verilmiyor kupamız. Bu adalet sistemi bu şekilde gittiği sürece kupayı alabileceğimizi düşünmüyorum. Ama inşallah alırız.

Hüseyin Altındaş (40): Trabzonspor kesinlikle kupasını alamayacak. Çünkü Federasyon’da iş bitiyor. Federasyon da kupayı Trabzonspor’a vermeyecek. Fenerbahçe ne kadar da ceza alırsa alsın. Federasyon, Türk Milli Takımı’nın Avrupa’dan elenmesini bile göze aldı. Yeter ki kupa Fenerbahçe’de kalsın diye. Herkes Başbakan’da iş bitiyor diyor ama sadece onda iş bitmiyor. Federasyon Türk Milli Takımı’nı Avrupa’dan men ettirecek. Trabzonspor’a kupayı vermeyecek. 

Adil Şahin (40): Şu ana kadar verilmediğine göre bundan sonrada verileceğine inanmıyorum. Sonuçta Trabzonspor’a kupasını vermeyen siyasi idaresidir. Ve onun taşeronu olarak Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören ve ekibidir. Ben halen daha umutsuzum. Temennimiz kupayı almak ama siyasi müdahale olmadığı sürece Trabzonspor’a kupası verilmeyecek diye düşünüyorum. Zamanında erken müdahale edilebilseydi ve Trabzonspor’un hakkı, hukuku savunabilseydi Fenerbahçe de Türk, futbolu da zarar görmeyecekti. Trabzonspor’un da hakkı iade edilmiş olurdu. Şimdi bu saatten sonra verilen kupanın zaten bir anlamı da yok benim için ama inşallah yine adalet yerini bulur. Sonuçta bütün dünya kamuoyu, tüm mahkemeler Fenerbahçe’nin şikeyle şampiyon olduğunu söylüyor. Ama kupa kesin Trabzonspor’a verilir diyemiyorum.

Erkan Karaduman (55): Kupamız verilecek. Verilmek mecburiyetinde. Çünkü verilen karardan sonra yapacak bir şey kalmadı. Tahmin ediyorum es kısa zamanda Futbol Federasyon’u kupayı verecek.  Geçen akşam Erman Toroğlu ‘Obama’ya bile gitseler fayda etmez artık bundan sonra’ dedi. Er ya da geç kupamızı alacağız.
Editör: TE Bilişim