Teofilo Gutierrez... Trabzonspor Teknik Direktörü iken 2009-10 sezonunda Kolombiya’nın Junior takımında bularak Türkiye’ye getirdiği oyuncu ile 2 sezon çalışan ancak oyuncunun bir türlü uyum sağlayamaması nedeniyle Türkiye’den ayrılmasına engel olamayan Güneş bu kez oyuncuyu Beşiktaş’a istiyor. 

Karadeniz ekibinin ardından Arjantin’de Racing Club’a giden ve buradaki çıkışı ile önce Meksika ekibi Cruz Azul’a geçen Teofilo ardından da Arjantin’in ünlü takımı River Plate’e transfer oldu. Burada forma giydiği 3 sezonda Güney Amerika’nın sayılı golcülerinden biri haline gelen oyuncu milli forma ile de Dünya Kupası’nda sahaya çıkarken 5 yıl ardan sonra yeniden Güneş’in gündemine geldi. 

River Plate ile kontratı biten ve bonservisi elinde olan 30 yaşındaki oyuncunun Beşiktaş’ta oldukça faydalı olacağını yönetime ileten Güneş, oyuncunun Trabzon’da yaşadığı ayrılık sürecinin çok geride kaldığı ve farklı bir yapıda olduğu bilgisini de paylaştı. Bordo-mavili takımda forma giydiği dönemde Şenol Güneş’e her fırsatta teşekkür edip kendisini futbola döndüren insan olarak gösteren Teofilo, yeniden bir Türkiye macerasına sıcak baktığını Şenol Güneş’e de iletirken Beşiktaş yönetimi de oyuncu için Güney Amerika’nın yolunu tutmaya hazırlanıyor.