Trabzonspor'da teknik direktörü Vahid Halilhodzic'in ısrarla ortasaha oyuncusu isteğine bugün Trabzonspor'dan cevap geldi ve transferi bitirdi.

Trabzonspor Kulübü'nden KAP'a yapılan açıklama;


"Werder Bremen kulübünün profesyonel futbolcusu Mehmet Ekici'nin kulübümüze transferi konusunda, Werder Bremen kulübü ve futbolcu ile görüşmelere başlanmıştır."

İkinci açıklama

"Profesyonel futbolcu Mehmet Ekici'nin kulübümüze transferi konusunda Werder Bremen kulübü ile anlaşma sağlanmıştır. "

MEHMET EKİCİ KİMDİR?

Trabzonspor'un, özellikle orta sahada meydana gelen boşluğu kapatmak için transfer etmek istediği Mehmet Ekici'yi bugün yaptığı açıklama ile bildirdi. Bordo-Mavililer, yaptığı açıklamada “Werder Bremen kulübünün profesyonel futbolcusu Mehmet Ekici'nin kulübümüze transferi konusunda, Werder Bremen kulübü ve futbolcu ile görüşmelere başlanmıştır” ifadeler kullandı. 
Almanya'nın ünlü kulüplerinden Bayer Münih'in önce alt yapıdan transfer ettiği ardından da önce ikinci takımında oynattığı genç futbolcu sonrasında ise Bayer Münih A takımına alındı. 
Ancak burada hiç maçta oynamadan yine Bundesliga ekiplerinden Nunberg'te kiralık olarak oynayan milli futbolcu sonrasında bonservisi ile birlikte 5 yıllığına Werder Bremen'e transfer oldu. 
10 numara pozisyonunda görev alan oyuncu 5 milyon Euro'ya transfer olduğu Bremen'de ilk yılında ilk 14 maçın hepsinde görev alırken sonrasında 3 haftalık bir sakatlık geçirdi. 
Ardından yeniden görev alan oyuncu bu kez 27. haftada yeniden sakatlanan oyuncu geri kalan maçlarda ise görev alamadı. 
İkinci sezonunda da ilk haftalarda kadroya giremeyen oyuncu sonrasında ise yeniden kadroya girmeye başladı. Bu sırada 9 maçta görev alabilen oyuncu 28. haftada sakatlanarak sezonu kapattı. 
Geçen sezon da ilk 17 maçta görev alan oyuncu, 18. haftada yaşadığı 3 haftalık sakatlığın ardından bir da 11 yüzü göremedi.
Oyuncunun ünlü Alman transfer sitesi transfermarkt'ta değeri 1,5 milyon Euro olarak gösterilirken Werder Bremen'den kadro dışı kalması da bu noktada fiyatında büyük etki yapıyor. 
Werder Bremen'in oyuncu için istediği fiyat 1 milyon Euro olarak gösterilirken ancak bordo-mavililerin bu fiyatı indirmek için görüşmelerini sürdürdüğü kaydediliyor. 
Bundesliga'da görev aldığı 73 maçta 7 gol atarken 13'de asist yaptı. Mehmet, Almanya milli takımlarının U17'den 21'e kadar bütün kategorilerinde görev alırken sonrasında ise Türk Milli takımından gelen daveti kabul etti. Mehmet Türk Milli takımları ile birlikte toplamda 9 maça çıktı. 

Trabzonspor'da Özer Hurmacı ile birlikte aynı mevkiide görev alması nedeniyle iki isminde arasında kıyasıya rekabet olması bekleniyor. Ancak Bordo-Mavililerde uyum sürecini kısa sürede atlatan Özer'in ilk 11'e daha yakın isim olduğu kaydediliyor. 

FUTBOLCUNUN VİDEOSU;

Editör: TE Bilişim