Kuruluşunun 50. senesine şampiyonluk parolasıyla girmek isteyen bordo-mavililer kadro mühendisliğini bu kez çok ciddi yapıyor. Devre arasındaki gibi 'nokta atışlarıyla' takıma takviye yapmayı hedefleyen Karadeniz Fırtınası forvet kontenjanına 1 isim daha eklemeyi düşünüyor. Bu futbolcunun Teemu Pukki olduğu öğrenildi. Yönetimin kısa süre içinde Finli futbolcu için Brondby'ye resmi teklif yapması bekleniyor.

BİZE KARŞI DA OYNADI
Teemu Pukki, Türk futbolseverlere yabancı bir isim değil. 2018 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde I Grubu'nda 24 Mart 2017'de Finlandiya Milli Takımı formasıyla Ay-Yıldızlılara karşı oynamıştı. Kariyerinde Helsinki, Schalke ve Celtic formaları giyen Pukki şu anda Bröndby için top koşturuyor. 27 yaşındaki futbolcunun bonservisi 1.5 milyon euro. Pukki'nin kulübüyle olan kontratı 2018 yılında sona eriyor.

AYAKLARINA ÇOK HAKİM
Brondby'de oynayan Teemu Pukki, 1.80'lik boyu ve 78 kiloluk ağırlığıyla güçlü bir forvet. Hareketli bir oyun tarzı olan 27 yaşındaki oyuncu, bu özelliğiyle rakip savunmanın dengesini kolay bozuyor. Ayaklarına çok hakim. Sert stoperlerin olduğu Danimarka Ligi'nde 32 maçta kaydettiği 17 golle 2. sırada.

TEEMU PUKKİ KİMDİR?
Doğum tarihi: 29 Mart 1990
Doğum yeri: Finlandiya
Boy: 1.80 / Kilo: 78
Pozisyon: Forvet
Kulübü: Brondby

Editör: TE Bilişim