Orta saha için Milan forması giyen Juraj Kucka'yı listenin en başına alan bordo mavililerde bu transferdeki güvence Jan Durica. Galatasaray'ın devre girmesiyle başka bir boyut kazanan Kucka - Trabzonspor flörtünde bordo mavili kulüp Jan Durica aracılığıyla Kucka'dan garanti aldı.  

Slovak futbolcu yeni sezonda Trabzonspor formasını giymek istediğini Durica'ya ilettirken, transfer Muharrem Usta'nın Milan kulübüyle yapacağı pazarlığın ardından sonuçlanacak.  

Forvet pozisyonu için de arayışlarını sürdüren bordo mavili ekip,  Napoli forması giyen Leonardo Pavoletti'yi listesine ekledi.Trabzonspor, geçtiğimiz sezon fazla forma şansı bulamadığı için Napoli'den ayrılmak isteyen Pavoletti'yi kiralık olarak kadrosuna katmak istiyor.  

Stoper transferinde öne çıkan isim olan Serdar Taşçı'da, oyuncunun kulübü Spartak Moskova ile yaşadığı problemden dolayı beklemeye geçildi. Serdar, Rus ekibine takımdan ayrılmak istediğini söylemesine karşın kulübünün sözleşme uzatma teklifi koşulu koymasının ardından Serdar Taşçı Spartak Moskova ile ipleri koparma noktasına geldi. 

Trabzonspor Serdar Taşçı'nın kulübü ile yaşadığı sorunu çözmesinin ardından bu transferde aktif rol oynayacak.  

Geçtiğimiz sezon Lazio'dan transfer edilen Ogenye Onazi'ye Çin'den 4 milyon euroluk transfer teklifi olduğu ortaya çıktı. Yönetim ve teknik heyet, Onazi için teklifi geri çevirme konusunda uzlaştı.  

Fazla forma şansı bulamayan Yusuf Erdoğan, takımdan ayrılmak istediğini yönetime iletti. Yusuf Erdoğan'ın ayrılışıyla ilgili bonservis, takas ve tüm formüller masaya yatırılıyor.