Trabzonspor'da transfer çalışmalar sürüyor. Tolgay Arslan'da mutlu sona ulaşamayan Bordo-Mavililer, listede olan isimlerle tekrar dirsek temasına geçti. Karadeniz temsilcisinin gündemi ise kabarık: Aytaç Kara, Ozan Tufan, Şener Özbayraklı ve De Jong...

Erkan Zengin, Uğur Demirok ve Hakan Arıkan gibi isimleri kadrosuna katarak dikkatleri üzerine çeken Trabzonspor’da Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, birkaç isimle daha anlaşmaya çok yakın olduklarını söyledi. Ön liberoya transfer yapacak olan Bordo-Mavili kulübün listesi ise bir hayli kabarık. Eskişehirsporlu Aytaç’ta imza aşamasına gelen, Ozan Tufan ve Şener için rakam yükselten Trabzonspor’un gündemine son olarak yıldız oyuncu De Jong girdi. İşte son gelişmeler...

Nigel de Jong

Bordo-Mavili yöneticilere menacerler tarafından önerildiği idda edildi, taraftarlar şimdiden heyecanlandı. Ön libero pozisyonunda problem yaşadığı bilinen Trabzonspor teknik heyeti, De Jong ismine de sıcak bakıyor. Piyasa değeri yaklaşık 4 milyon Euro civarında olan 30 yaşındaki futbolcunun, sezon sonunda Milan’la olan sözleşmesi sona erecek. Milanlı yöneticiler lig bitiminde bedelsiz bir şekilde gitmesindense onu devre arasında satıp para kazanmak istiyor. Bu transferin 2-3 milyon Euro arasında biteceği öne sürülüyor. Hollandalı futbolcu 2012-13 sezonunun yaz transfer döneminde Milan’a Manchester City’den 3,5 milyon Euro’ya gelmişti.

Aytaç Kara

Teknik direktör Ersun Yanal, Eskişehirspor’dan eski öğrencisi olan Aytaç Kara’yı ikna etmişti. Tolgay Arslan’ın gündemde olması nedeniyle görüşmeler bir süreliğine rafa kalkmıştı. Erkan Zengin transferinden sonra iyi ilişkiler kuran iki kulüp yöneticilerinin Aytaç için anlaşmaya vardığı öğrenildi. Es Es’in çalıştırıcısı Michael Skibbe’nin de onay vermesi halinde imzalar atılacak. Resmi teklifi önceki gün sunan Bordo-Mavili kurmaylar, Skibbe transfere onay verirse, ödeme planını şekillendirecek. Alman hoca, Eskişehirspor’un geçtiğimiz Cumartesi günü oynadığı karşılaşmada 23 yaşındaki ön liberoyu kadroya almamıştı.


Transferin hareketli takımı Trabzonspor’da rota tekrar Bursasporlu Ozan Tufan’a çevrildi. Bordo-Mavili kurmaylar Bursaspor’un genç oyuncusu için girişimlerini hızlandırdı. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun “2-3 transfer daha yapacağız” açıklamasının ardından FANATİK’in ulaştığı bilgilere göre bu isimlerin başında Ozan Tufan geliyor. Ozan ve Şener için daha önce 8.5 milyon Euro ve iki futbolcu veren Trabzonspor cephesi en azından Ozan’ı almak için yoğun çaba harcıyor. 8.5 milyon Euro’luk teklife olumsuz bir yanıt gelmesi halinde Karadeniz ekibinin bu rakamı 9 milyon Euro’ya çıkarması bekleniyor. Takas futbolcuların ise Mustafa Yumlu ve Zeki Yavru olduğu konuşuluyor. Bursaspor yönetimi bu miktara onay verse bile teknik direktör Şenol Güneş’in, iyi giden bir çarkın en parlak dişlerini verip vermeyeceği ise merak konusu.