Sezona sol bekte Constant, Alper, Musa Nizam ve İshak'la başlayan ancak bu oyunculardan istediği verimi alamayan bordo mavili ekip ligin ilk yarsını sol bek pozisyonunda Yusuf Erdoğan'la tamamladı. Ligin ikinci yarısında kadro derinliğini arttırmak isteyen Trabzonspor'da sol bek pozisyonunda adaylar belli olmaya başladı. 

Listenin başında yer alan isim bu sezon Kayserispor formasıyla etkili bir performans ortaya koyan Ömer Bayram. Sezon sonu kulübüyle olan sözleşmesi bitecek olan Ömer Bayram'ı uygun bir bonservis bedeliyle kadrosuna katmak isteyen bordo mavili ekip bu transferde takas formülünü de kullanmayı planlıyor.

Ömer Bayram transferi için çalışmalarını sürdüren Trabzonspor yönetimi transferin oluşmaması durumuna karşın alternatif isimleri de gündeminde aldı. Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımında forma giyen 28 yaşındaki Özbek futbolcu Vitali Denisov'un bordo mavili takımın gündeminde olduğu gelen haberler arasında.

Sol bek pozisyonunda olduğu gibi son yıllarda Cardozo haricinde forvet oyuncularından istediği verimi alamayan Trabzonspor, Muhammet Demir transferi için girişimlerini sürdürüyor.

Transfer döneminde nakit para yerine kadroda düşünülmeyen oyuncuları kaynak olarak kullanmayı planlayan yönetimin Gaziantespor'a Soner Aydoğdu, İshak Doğan, Musa Nizam, Fatih Atik gibi isimleri önermesi bekleniyor. Bordo mavili ekibin takas formülünde anlaşma sağlanmaması halinde oyuncu sayısını düşürüp para teklifi yapacağı belirtildi.

Öte yandan ligin ikinci yarısı öncesinde teknik direktör arayışlarını sürdüren Trabzonspor'da Şota Arvaladze'yle yolların ayrılmasının ardından göreve gelen Sadi Tekelioğlu çalışmalarını sürdürüyor.

Yönetime ligin ilk yarısı hakkında değerlendirme raporu sunan Tekelioğlu, "Yönetimle konuştuk, tespit ettiğim isimleri söyledim. Gelecek yıllardaki hedef için bugünden oyuncu alınması gerekir diye düşünüyorum. Trabzonspor'un sol bek ve santrfor mevkinde öncelikle ihtiyacı var. Ne kadarı gerçekleşir bunu da zaman gösterecek. Trabzonspor'un hem göndermeye hem transfer yapmaya ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.