Yeni sezonun kadro planlamasıyla ilgili teknik direktörün netleşmesi beklenirken, Özkan Sümer ise "Şu anda görüşülen isimler var ama net bir durum yok. Yurt içi ve yurt dışından oyuncu takibimiz sürüyor" diyerek çalışmaların hızla sürdüğünü açıkladı. Karadeniz ekibinin hedefindeki ilk isim ise Umar Aminu...

Küme düşen Osmanlıspor'un kanat oyuncusu, kariyerine alt ligde devam etmek istemiyor. 23 yaşındaki Nijeryalı'nın Süper Lig'den ciddi taliplerinin olduğu belirtilirken, Sümer görüşmeleri bizzat yürütüyor. Kulübün içinde bulunduğu ekonomik durum nedeniyle yüksek bonservis bedelleri ödeyemeyecek olan Fırtına, Osmanlıspor'u 1 yıllık kiralama formülüyle ikna etmeyi hedefliyor.

Bu sezon 31 lig maçında 2 bin 338 dakika forma giyen Aminu, 5 gol ve 7 asistlik bir performans sergiledi. Yönetim, bordo-mavili takımın gündemine daha önce de gelen Aminu için bu kez kararlı. Daha önce Osmanlıspor'da yardımcı antrenörlük yaptığı dönemde yakından tanıdığı Nijeryalı futbolcuyu arayan Hüseyin Cimşir'in "Bize gelmeni çok istiyoruz. Burada mutlu olursun. Ayrıca sana ihtiyacımız var" dediği ileri sürüldü.

Editör: TE Bilişim