Trabzonspor’un genel sekreteri Köksal Güney Lig Radyo da Yetkin Etkin ile Ajans Futbol’a katıldı. 

Karabükspor'da Gençlerbirliği maçı hazırlıkları
Uzun zamandır İstanbul takımlarına karşı kazanamıyorduk. Uzun zamandır bir hasret vardı. Biz geldikten sonra Trabzonspor'da bir yapılanma içerisine girdik. Başlangıçta hocamızla bir kan uyuşmazlığı oldu daha sonrasında da Ersun Yanal ile devam kararı aldıl. 2 haftalık bir milli maç arası vardı bazı futbolcularımız milli takımlarda olsa da hocamız bir çoğu ile çalışma imkanı buldu. Biz hep şunu söyledik; bu maç bir yeniden başlangıç maçı olabilir. Oynadığımız takım zirvedeki takımdı ve yenilersek zirveden önemli ölçüde uzaklaşacaktık. Bu da önemli ölçüde moral bozukluğu oluşturacaktı ama yenersek zirveye tutunacağız dedik ve kazanmayı da başardık. Teknik heyet ve futbolcularımızı da bu galibiyet için tebrik ediyoruz, onları gözlerinden öpüyoruz bizi çok mutlu ettiler. Biz hafta içerisinde söyledik; bu takımın kapasitesi var, bu takım ofansif kimlikli bir takım, ofansfi oyun anlayışı içerisinde daha iyi oynayacak bir takım, diye sürekli söylüyorduk. Futbolcularımız da bizi yanıltmadı var olan güçleriyle, var olan kapasiteleriyle kazandılar. Tekrar tekrar onları tebrik ediyoruz.
 
Vahid hocaya teşekkür ediyoruz
 
Biz sezon başında Vahid Hoca ile başlamak istediğimizde biz onun hocalığını, karakterini, disiplinini biliyorduk. Nuri Albayrak döneminde de kendisi ile çalışmıştık gerçekten iyi bir hoca ama bazen iyi bir şeyler yapmak istersin ama olmaz. Bazen kan uyuşmazlığı oluyor. Futbolcular ile hocanın yapısı uyuşmadı. Ne derseniz diyin ama bir uyuşmazlık oldu. Samimi bir ortam olmadı, güzel bir ortam olmadı, gergin bir ortam oldu. Bunun çeşitli nedenleri olabilir. Kimsede suç aramamak lazım. Bazen böyle şeyler olur, yapı tutmayabilir. Milli maç arasında yaptığımız hoca değişikliğinden sonra herkesin farkettiği gözle görülür bir pozitif yönde değişiklik oldu. Antrenmanda oyuncular rahatlamış, kendilerine güvenleri gelmişti. Bunun sonucunu da Galatasaray maçında gördük. Hizmetleri için Vahid Hocamıza da tekrar tekrar teşekkür ediyoruz. Yeni gelen teknik heyetimiz bize şunu söyledi; bu kadar kısa sürede takım, en üst düzey takımların kondisyon seviyesine ulaşmış. Bu da Vahid Hocanın kazandırdıkları var, güzel şeyler var bu da bir hizmet verdiğini gösterir. Bu sadece bir örnek. Fakat bazı şeyler istediğimiz gibi olmadığı için bir değişkliğe gittik bu da takıma olumlu yansıdı.
 
Ersun Yanal’ın vefa borcu var
 
Yıllar önce Başkanımız İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, Sadri Şener'e karşı kaybettiği seçimde seçilseydi biz o zaman Ersun Yanal ile çalışacaktık. Biz hoca ile çalışacağız, diye açıklamalarımız vardı. Başkanımız sürekli Ersun Yanal ile görüşüyordu. Hoca değişikliği de söz konusu olunca Ersun Hoca da o zamandan kalan konuyu vefa borcu olarak kabul edip Trabzonspor'u seçti. Tabi Ersun Hoca da şimdiki kadronun kendi futbol mentalitesine olan uygunluğunu da göz önünde tutmuştur. Ersun Yanal, önceki dönemde de Trabzonspor'da başarılı olmuştur. 2010-2011 sezonunda şampiyon olan kadronun çekirdeğini o kurmuştur. Karadeniz'in sevdiği oyun anlayılşına da sahip bir oyun anlayışı var. Burada güzel şeyler yaptı, belki de onları tamamlamak için şimdi yeniden geldi.
 
Kadro dışı kalanlar affedilmeyecek
 
Zeki ve Mustafa'nın kadro dışı kalması bir veya iki kişinin kararı değil, bu bir yönetim kararıdır.  Şu anda da af konusu gündeme gelmedi şu için af uzak bir ihtimaldir.
 
Transfer odaklanmamız gereken nokta değil
 
Ersun Hoca gelir gelmez Galatasaray, maçına kilitlendik. Önümüzde Gençlerbirliği, Metalist, Beşiktaş maçları var. Kendisinin transfer talebi olabilir ama şu ana kadar bunu hiç konuşmadık. Tamamıyla bu maçlara kilitlendik. Hoca 2-3 hafta sonra transferle ilgili bir rapor verebileceğini söyledi şu an hiç transfer konuşmadık maçlara odaklandık.
 
Büyük takımların alternatifli kadroları olması lazım... Bu şekilde eksik oyuncu olduğu zaman yerlerini doldurmak daha kolay oluyor. Ayrıca bu bir rekabet getiriyor. Rekabet olunca da oyuncular kendi kabiliyetlerini gösteriyor. Bu da takıma olumlu yönde yansıyor.