Bordo-Mavililer, ilk olarak iç piyasadan işe başlayacak, bu hafta 5 isim için bizzat Başkan Muharrem Usta görüşmeler yapacak.

Aatif, Visca, Eren Derdiyok ve Rodallega için başkanlar düzeyinde temas kuracak Fırtına, bonservis problemi olmayan Scarione’yi de bitirmeyi hedefliyor. Yönetim, elini çabuk tutarak en az 3 isimle sözleşme imzalamayı planlıyor.

Rodallega’ya takas formülü

Cardozo’yu 4-5 milyon Euro’luk bir bedelle ABD veya Çin’e satmayı planlayan Trabzonspor Yönetimi, mutlaka kaliteli bir forvet alacak. Muhammet Demir’i elde tutacak Bordo-Mavililer, Akhisar Başkanı Hüseyin Eryüksel ile bu hafta tekrar masaya oturacak. Fırtına, para artı oyuncu teklifiyle işi bitirmek amacında. Fırtına, takasta Özer Hurmacı, Yatabare ve N’Doye gibi isimleri önermeyi planlıyor. Akhisar her ne kadar Rodallega’yı tutmak istese de bu konuda Kolombiyalı yıldızın kararı belirleyici olacak.

Eren’de Yanal devrede

Yeni sezonda küçülmeye gidecek olan Kasımpaşa, bu doğrultuda kadrosundaki değerli isimleri satmayı düşünüyor. Eren Derdiyok da bunlardan biri. İstanbul ekibi, 1 yıllık daha mukavelesi kalan Eren’den para kazanmak için oyuncusunu mutlaka elden çıkartmak zorunda. 28 yaşındaki yıldız forvet için teknik direktör Ersun Yanal’ın bizzat devrede olduğu öğrenildi. Yanal, gurbetçi yıldızı Trabzon’a gelmeye ikna etmeye çalışıyor. Eren, EURO 2016’da İsviçre Milli Takım formasıyla boş gösterecek.

Visca’da rakip Fenerbahçe

Süper Lig’in geride bıraktığımız sezon en dikkat çeken isimlerinin başında tartışmasız Edin Visca geliyor. Kanatta oynamasına rağmen Başakşehir formasıyla tam 17 gol atan Boşnak oyuncuyu Bordo-Mavililer çok istiyor. Visca konusunda Trabzonspor’un yurt içindeki en büyük rakibi Fenerbahçe. Başkan Muharrem Usta, Başakşehir’in patronu Göksel Gümüşdağ’dan Visca için öncelik istedi. 26 yaşındaki yıldız için Sevilla da devrede ancak taraflar arasındaki görüşmelerde sıkıntı bulunuyor.

Aatif gelmeye hazır

Trabzonspor’un transfer listesinin en üst sırasında onun ismi yazıyor: Aatif Chahechouhe... Sivasspor küme düşmesine rağmen geride bıraktığımız sezon 33 maçta oynayıp, 12 gol atan Faslı yıldızın kulübüyle 1 yıl daha sözleşmesi bulunuyor. Ancak Yiğidolar Aatif’ı kesin olarak elden çıkartacak. Başkan Muharrem Usta’nın hafta içinde Sivasspor’da yeniden başkan seçilen Mecnun Otyakmaz ile İstanbul’da görüşeceği öğrenildi. Aatif’ın Trabzonspor formasını giymeye sıcak bakması Fırtına’nın elini güçlendiriyor.

Scarione ile kıran kırana

Haziran ayının sonunda Kasımpaşa ile sözleşmesi bitecek olan Scarione, kulübüyle anlaşma sağlayamadı. Türkiye’de mutlu olan başarılı orta saha oyuncusu için teknik direktör Ersun Yanal’dan olumlu rapor alınmıştı. Bir süredir Scarione’nin menaceriyle temasta olan Bordo-Mavililer, adeta kıran kırana pazarlık yapıyor. Fırtan uygun şartların oluşması halinde 30 yaşındaki Arjantinli yıldızla 3 yıllık sözleşme imzalamak istiyor. Scarione Kasımpaşa formasıyla 3 sezonda çıktığı 97 maçta 41 gol attı.