Trabzonspor scout ekipleri tarafından 6 kez izlenen ve 'alınsın' yönünde rapor verilen Faslı stoper İsmail Benlamalem'e Fransa'nın Marsilya takımı talip oldu.

İzleme komitesi tarafından hem kendi takımında hem de Milli takımda izlenen Benlamalem, Fas Ligi'nin güçlü ekiplerinden Raja Casablanca takımında oynuyor. 1988 doğumlu Faslı aynı zamanda Milli Takımın direkt oyuncusu.

 

Oyuncuyu izleyen Trabzonspor scout ekipleri İsmail Benlamalem için, 'Alınması' yönünde rapor verdi. Kulübüyle birlikte tüm maliyeti 1 buçuk milyon Avro olan oyuncu izleme komitesinin raporuna rağmen transfer edilmedi.

 

Fas'ın en büyük kulübü Raja Casablanca'da sağ stoper oynayan oyuncu Milli takımda sol stoper olarak görev yapıyor. Marsilya'nın renklerine bağlamak istediği oyuncuyu kulübü de vermek istiyor ancak Casablanca taraftarı oyuncunun ayrılmaması için kulüplerine baskı yapıyor.

 

Bamba kadroya giremedi, İsmail değişmez oyuncu
İsmail Benlamalem, kendi ülke Milli takımının da değişmezi. Dünya Kupası Afrika elemelerinde en son 23 Haziran'da Bahreyn'e karşı sahaya kaptan olarak çıkan oyuncu burada Marsilya scoutları tarafından da izlendi. Öte yandan Dünya Kupası Afrika elemelerinde Fas ile Fildişi aynı grupta yer alıyor. Her iki takım 6 Haziran'da karşı karşıya geldi ve maç 2-2 berabere sonuçlandı. Trabzonspor scout ekiplerinin de izlediği karşılaşmanın en ilginç yanı yeni transfer ‪Souleymane Bamba‬'nın Fildişi kadrosuna girememesi. Buna karşın İsmail Benlamalem Fas formasıyla 90 dakikada sahada kaldı.