Trabzonspor’un Paraguaylı golcü futbolcusu Oscar Cardozo’nun belindeki sakatlığın nüksetmesi, yeniden forvet transferini gündeme getirdi. 

Tatilini geçirdiği Portekiz’de belindeki ağrıları artan tecrübeli oyuncunun bugün kontrolden geçeceği ve büyük ihtimalle operasyon kararı alınabileceği bildirildi. Yönetim bu beklenmedik gelişme üzerine golcü arayışlarına hız verdi. Ligde sakatlıklar nedeniyle tam verimli olamasa bile takımın skor yükünü çeken Cardozo’nun ameliyat olduğu takdirde ligin ilk haftalarını kaçırma ihtimalinin bulunması, Trabzonspor’u sıkıntıya soktu. 

Bordo mavili takımdaki diğer forvet oyuncuları Yatabare ve Waris’ten beklenen verimi alamadığı için göndermek isteyen Teknik Direktör Ersun Yanal ve Sportif Direktör Süleyman Hurma, ortaya çıkan Cardozo’nun bu durumu üzerine harekete geçti. 

Guidetti listede

Gole dönük orta saha oyuncuları Geoffrey Bia ve Albin Ekdal konusunda temaslarını sürdüren bordo-mavililer, ayrıca Celtic’in İsveçli forveti John Guidetti ve Medicana Sivassporlu Aatıf için de görüşmelerine ara vermeden devam ediyor. 

Bu arada Slovak oyuncu Kucka ve Dinamo Moskova’nın savunmacısı Douglas Franco da bordo mavililerin transfer listesinde bulunan diğer oyuncular oluyor. 

17 gol

Trabzonspor’daki ilk senesinde Oscar Cardozo 29 maça çıktı. Paraguaylı yıldız 17 gol atarken sadece 1 asist yaptı.  
Editör: TE Bilişim