Sivasspor'la sözleşmesi biten Michael Eneramo, Trabzonspor'la görüştü, “Önceliğim sizsiniz” sözünü verdi. Mustafa Akçay ile Ünal Karaman onay verirse, Nijeryalı golcü imzayı atacak.

Bordo-Mavililer’in forvet arayışları tam gaz devam ediyor. Yerli olarak ilk tercih Umut Bulut. Yabancı konusunda ise Theofanis Gekas ismi ön plana çıkmıştı. Ancak Akhisar Belediyespor Yönetimi’nin, Yunan oyuncunun bonservisi için yüksek rakamlar istemesi, Fırtına’yı alternatiflere yöneltti. Listenin ilk sırasına Michael Eneramo’nun adı yazıldı. Golcü oyuncunun Sivasspor’la olan sözleşmesi sona erdi ve bonservisi elinde. Bu durum, Bordo-Mavili Yönetimi fazlasıyla cezbediyor. Yönetim, ilk sezonda ligi bilen ve risk taşımayan isimleri kadroya katmak istediği için de Nijeryalı’yı transfer etmeye sıcak bakıyor. Eneramo ve menaceriyle ilk temas kuruldu, “Öncelik Trabzonspor’da” sözü alındı. Mustafa Akçay ile Ünal Karaman’ın onay vermesi halinde, bu transfere son nokta koyulacak. Eneramo, Sivasspor’dan geçtiğimiz sezon yıllık 1.25 milyon Euro (3 milyon TL) almıştı.

Geçtiğimiz sezon kapıdan döndü

Michael Eneramo’nun ismi, geçtiğimiz sezonun başında da gündeme gelmişti. O dönemde de bonservisi elinde olan 27 yaşındaki forvetle ücret konusunda anlaşma sağlanamamıştı. Eneramo bunun üzerine Sivasspor’la yeniden anlaşıp 1 sezonluk sözleşme imzaladı. Trabzonspor ise Porto’dan 2.3 milyon Euro (5.68 milyon TL) bedelle Janko’yu transfer etmiş, oyuncuyla senelik 1.5 milyon Euro’dan (3.7 milyon TL) 3 yıllık anlaşma yapmıştı.