Yıllık ücretlerinin toplamı 30 milyon TL’yi bulan iki yıldızı göndermek isteyen Ahmet Ağaoğlu, Sosa ve Kucka’nın menacerleriyle görüşecek. Hedef; bonservis kârından ziyade maaş yükünden kurtulmak.
Trabzonspor’un yeni başkanı Ahmet Ağaoğlu, kulübün içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan hareketle çalışmalara hemen başladı. Öncelikli olarak mali yapıyı yürüyebilir hale getirmek isteyen Ağaoğlu, takımdaki yüksek maaşlı oyuncuları göndererek ilk adımı atacak. Katıldığı canlı yayında, “Benim bütçem Sosa’nın parasını ödemek için yeterli değil” diyen ve net şekilde mesajı veren Ağaoğlu, Arjantinli futbolcuyla birlikte Kucka’yı da elden çıkartmayı planlıyor.

2 yıl daha sözleşmeliler 

Sosa’nın önümüzdeki sene garanti ücreti 3 milyon 320 bin Euro olacak. Kucka ise 2 milyon 250 bin Euro kazanıyor. İki yıldızın da 2’şer yıl daha mukaveleleri bulunuyor. Euro’nun 5 TL’yi geçtiği dikkate alındığında, maç başı ücretleriyle birlikte sadece Kucka ile Sosa’nın senelik maaş maliyeti 30 milyon TL’yi buluyor. Başkan Ağaoğlu ve kurmaylarının önümüzdeki haftalarda iki futbolcunun da menacerleriyle bir araya geleceği öğrenildi.

‘Aynı paraya gitsinler’ 

Kucka için sezon başında Milan’a 5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyen Trabzonspor, Sosa’nın da devre arasında 3.4 milyon Euro’luk satın alma opsiyonunu kullanmıştı. Sezon biter bitmez iki yıldız için gelecek tüm teklifleri değerlendirmeye alacak olan yönetim, bonservis kazancından ziyade maaş yükünden kurtulmak istiyor. Başkan Ahmet Ağaoğlu, en azından geldikleri bonservis bedellerine yakın rakamlara Sosa ile Kucka’yı satmayı hedefliyor.